Problem Z Autoalarmem

05 Lip 2008, 21:22

Mam Hyundaia Coupe 2000 r i mam problem z alarmem nie mam dzwieku mrygaja tylko swiatla czy ktos wie czy to sie wlacza gdzies, czy mozliwe jest ze mogl sie zepsuc dzwiek ? :cry:
kohan88
Nowicjusz

Miejscowość: Giżycko
  • 08 Lip 2008, 15:02

Mogła się uszkodzić syrenka lub jakiś przewód doprowadzający do niej napięcie. No chyba, że nawaliła centralka sterująca, co też jest możliwe.

Proponuję wizytę u elektryka
    Ostrożność nie jest tchórzostwem.
    Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

10 Lip 2008, 13:23

Najczęstszą przyczyną braku dzwięku z syrenki jest brak masy.Odkręć syrenę,pod nią powinien być przewód masowy.Wyczyść go,albo nawet podmień końcówkę.Dla pewnośći,żeby sprawdzić syrenę,to możesz podłączyć ją pod akumulator.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ZOE - mocniejszy, szybszy i lepiej się prowadzi
      Renault zaprezentowało nowy silnik elektryczny R110 i model ZOE gamę 2018. Ten najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny będzie pierwszym samochodem elektrycznym Renault wyposażonym w nowy silnik o mocy ...
      LED-owa rewolucja
      Jeszcze niedawno za szczyt nowoczesności uchodziły reflektory biksenonowe, jednak ich kariera już dobiega końca – dziś nowe modele aut coraz częściej wyposażane są w reflektory LED. Mało kto wie, że pierwszym samochodem ...