Problem z cb radiem

13 Wrz 2008, 10:08

witam mam problem z cb radiem uniden pro 510xl podlanczam pod wtyczke zapalniczki samochodowej i niechce dzialac niewiem czemu sprawdzalem w dwoch autach niewiem czemu moze teradja nie dzialaja pod zapalniczke samochodowa dajcie mi odpowiedz z gory dzieki :)
ml0dy
Nowicjusz

15 Wrz 2008, 08:02

Nie no oczywiście działają pod gniazdo zapalniczki, ja osobiście mam uniden 520 xl i działa bez problemu. Najwidoczniej masz źle podłączoną wtyczkę albo jakiś kabelek się oderwał musisz rozebrać tą wtyczkę i sprawdzić.
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

16 Wrz 2008, 16:37

mógł ci sie spalic bezpiecznik w koncówce wtyczki albo jak kolega wczesniej pisał którys kabelek nie styka
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

17 Wrz 2008, 12:21

Najpierw sprawdz,czy na zapalniczce jest napięcie - mógł przepalić się bezpiecznik od zapalniczki.Sprawdz też,czy w zapalniczce czasami nie napięcie dopiero po przekręceniu stacyjki(jeżeli sprawdzałeś przy wyłączonej).Dla CB radia nie ma znaczenia,skąd jest ono zasilane - czy z akumulatora,czy z apalniczki czy nawet z zasilacza sieciowego.
Może też być jak piszą koledzy - albo któryś z przewodów odlutował się we wtyczce,albo bezpiecznik na przewodzie radia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bulli Summer Festival w Wolfsburgu - polscy fani
    Z okazji 70 lat modelu T w Wolfsburgu, w parku Allerpark, oddalonym niecałe półtora kilometra od samego Autostadt, w dniach od 3 do 6 sierpnia odbył się Bulli Summer Festival. Tereny parku przeistoczone zostały w ogromną ...