Problem z cb

05 Cze 2009, 17:10

może ktoś wie co jest z moim autem podłączyłem cb radio i mam taki problem odpalam i są bardzo duże zakłócenia to kupiłem filtr zakłóceniowy pomogło trochę ale drugi problem to taki ze jak włączę radio i pod głoszę to znów są zakłócenia i sprawdziłem od czego wyszło ze od wzmacniacza czy wie ktoś jak z tymi problemami sobie poradzić zęby nie było tych zakłóceń radio cb chodzi super jak wszystko jest wyłączone
tobiasz_21
tobiasz_21
Nowicjusz

05 Cze 2009, 20:42

albo kiepskie radio co zbiera wszystkie zakłocenia lub wiele innych rzeczy np iskrzace szczotki w alternatorze
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

06 Cze 2009, 08:47

Jeżeli zakłócenia wchodzą od instalacji to możesz to zredukować ale jeśli wchodzą przez antenę to już duży problem. Jak masz podłączone pod zapalniczkę to spróbuj podłączyć bezpośrednio pod akumulator i sprawdź czy czasami kable od wzmacniacza nie idą blisko instalacji od Cb jeśli tak to zrób tak żeby dzieliła je jak największa odległość.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

06 Cze 2009, 11:09

ze wzmacniaczem miałeś racje za blisko miałem powprowadzaną antenę i zasilanie antena od CB dotykała głównego kabla od zasilania wzmacniacza jeszcze są delikatne zakłócenia od silnika ale jest o wiele lepiej lepiej
tobiasz_21
tobiasz_21
Nowicjusz

06 Cze 2009, 12:16

To już najprawdopodobniej idą od alternatora możesz spróbować wymienić szczotki może coś się poprawi.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...