Problem z centralnym zamkiem opel corsa b

30 Mar 2008, 13:49

Witam!
Mam problem z centralnym zamkiem w oplu corsie b. Gdy zakluczam samochód tylne prawe drzwi sie nie zakluczają i muszę je zamknąć sam. Jak myślicie co to może być?
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork
  • 30 Mar 2008, 14:01

Być może nie ma połączenia z siłownikiem w tamtych drzwiach
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

30 Mar 2008, 14:05

zapomnialem dodac że drzwi czasem sie zakluczaja bez problemu czasem nie a czsami zaklucza sie i pozniej nie moge otworzyc
    lukaszkomza
    Początkujący

Miejscowość: Więcbork

30 Mar 2008, 14:31

Według mnie siłownik się zacina i przez to nie funkcjonuje prawidłowo
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

30 Mar 2008, 15:45

Równie dobrze mógł Ci się odpowietrzyć cały ten układ. Ja tak miałem w mercedesie. Gdy często otwierasz i zamykasz samochód, centralny zamek siętak jakby odpowietrza. Wtedy auto musi trochę pochodzić i po kilkudziesięciu sekundach jest wszystko ok. Nie wiem jak u CIebie z Twoim centralnym ale u mnie akurat była tak przyczyna.
    GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
    Bryann
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
    Auto: Nie mam

16 Maj 2008, 20:22

Witam
    ja mam taki sam problem w astrze. Na pewno masz uszkpodzony silownik centralnego zamka. W oplu to standard czesto sie psuja
    driver1988
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ napędowy BMW ActiveHybrid nowej generacji
      Specjalnie na potrzeby nowego modelu BMW ActiveHybrid 3 opracowano następujące komponenty hybrydowego układu napędowego: synchroniczny silnik elektryczny o mocy 40 kW/55 KM, układy elektroniczne dużej mocy oraz pakiet akumulatorów ...
      [2018] VW Touareg III
      VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...

17 Maj 2008, 17:10

Przyczyną może też być sam mechanizm otwierania drzwi( cięgna),które z czasem użytkowania samochodu coraz ciężej chodzą.Pomóc może albo smarowanie,albo założenie siłownika o większej sile.Może też być jakiś problem z przewodami lub wtyczką.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000