Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem. Gdy wciskam przyciski na pilocie to widać że sygnał trafia do auta bo mrugają kierunkowskazy w samochodzie ale samochód ani się nie zamyka ani nie otwiera. Słychać tylko jak klikają styki przekaźnika gdzieś z tyłu za deską rozdzielczą/blisko lewego lusterka. Przyciski zamykania i otwierania wewnątrz auta również nie działają. Siłowniki w drzwiach w ogóle nie wydają żadnych dźwięków i nie poruszają się. W tym momencie wszystkie drzwi są cały czas otwarte i nie jestem w stanie ich zamknąć. Tylko drzwi kierowcy można zamknąć i otworzyć przekręcając kluczyk w drzwiach. Auto odpala i normalnie jeździ tylko ten zamek centralny nie działa.
Odłączyłem akumulator aby zrestartować komputer ale to nie pomogło. Podłączyłem też interfejs diagnostyczny do gniazda
OBD ale nie znalazłem żadnych błędów.
Nie jestem super fachowcem od samochodów więc proszę o wyrozumiałość ale podstawy elektroniki i elektryki rozumiem i mam sporo narzędzi więc mam nadzieję że przy odrobinie pomocy z Waszej strony uda mi się to naprawić. Z góry dziękuje.
Nagrałem krótki filmik na youtubie pokazujący ten problem:
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]