Problem z centralnym zamkiem

27 Lut 2022, 01:47

Witam, jestem posiadaczem audi a3 8p 1.6tdi 2012rok.
Mój problem dotyczy lewej strony drzwi od kierowy i od pasażera z tyłu. A mianowicie gdy probuje otworzyć z pilota lub zamknąć lewa strona wogóle nie reaguje, prawa zamyka się normalnie lewa pozostaje otwarta zero reakcji na opuszczenie szyb. Otwiera się jedynie z kluczyka i zamyka jednak tylko drZwi od strony kierowcy od pasażera pozostają otwarte z tyłu. Jak myślicie jaka może być przyczyna???
Mamiana92
Obserwowany

• 27 Lut 2022, 10:38

Zamek lub problem z instalacją
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lut 2022, 10:51

Przycisk centralnego z wnętrza zamyka i otwiera wszystkie drzwi poprawnie, czy lewa strona działa tak jak przy użyciu pilota?
    Mamiana92 napisał(a):zero reakcji na opuszczenie szyb
    Z przodu i z tyłu nie działa elektryka szyb?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Lut 2022, 11:17

Tak wogóle z lewej strony nic nie dział przód ani tył zero reakcji. Szyby się nie opuszczają. Kluczykiem jak zamykam drzwi to tylko kierowcy się zamykają a z pilota jak probuje to tylko prawa strona reaguje.
    Mamiana92
    Obserwowany

27 Lut 2022, 11:27

Wygląda to tak jak by gdzieś została uszkodzona wiązka kabli idąca do drzwi z prawej strony. Zacznij może od sprawdzenia złącz między drzwiami a nadwoziem. Następnie trzeba szukać dalej przyglądając się konkretnej wiązce.

Warto by było podłączyć się do samochodu i sprawdzić czy nie ma zapisanych błędów w sterowniku. One mogły by bezpośrednio nakierować na rozwiązanie problemu.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Paź 2023, 06:31

Cześć, u mnie to samo, jak to naprawić ?
    pawelpb1
    Obserwowany