Problem z chevroletem

15 Lis 2010, 10:43

witam, jestem tutaj nowy i z góry przepraszam za błędy,

mam problem z moim cruzem (chevrolet) kupiony w polskim salonie w 2008 roku. silnik 1,6 wersja LS. mianowicie wczoraj odpaliłem auto (przebieg do tej pory 26 tys) i zegary się nie podniosły - tak jak by ktoś odłączył jakiś kabelek - nie dziala wskaźnik paliwa, prędkościomierz, obrotomierz i reszta wskaźników ,. komputer pokładowy też nie liczy spalania (chodź jak wszystko działało to ten komputer liczył jakoś dziwnie tak jak by jego maksymalną wartością było 10.0 L/100km

czy ktoś miał podobny problem ?? (wybieram się z tym do serwisu ale nie chce żeby wcisneli mi jakąś ciemnotę )
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

15 Lis 2010, 20:14

posprawdzaj bezpieczniki wszystkie w środku i pod maską ( sprawdź bardzo dokładnie każdy bezpiecznik)
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

16 Lis 2010, 09:10

bezpieczniki sprawdzone 2 x, wszystkie ok. pojechałem do serwisu - auto na gwarancji więc niech robią - facet z serwisu powiedział, że komputer się zawiesił - zdjął kleme z akumulatora po kilku chwilach założył spowrotem i działa

temat wraca, tzn. po tym niby resecie komputera działa mi prędkościomierz i obrotomierz w sumie wszystko poza komputerem pokazującym spalanie i wskaźnik paliwa wariuje. zatankowałem pełen bak paliwa a ten pokazuje raz, że bak pusty a później że jest tylko połowa albo jedna kreska. co dziwna jak wyłącze silnik i załączę to przez chwilę jest ok .... ktoś ma pomysł co jest nie tak ? serwis umówiony dopiero na piątek
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

16 Lis 2010, 19:52

sprawdź masę na komputerze jeżeli to nie pomoże to komp do wymiany
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LC Convertible - czyli model ze zdejmowanym dachem
    Coraz więcej wskazuje na to, że Lexus LC ze zdejmowanym dachem faktycznie wyjedzie na drogi. Dobre wieści w tej sprawie płyną do nas z Australii. Spodziewany debiutu Lexusa LC Convertible rozbudził również plotki na ...