Problem z chevroletem

15 Lis 2010, 10:43

witam, jestem tutaj nowy i z góry przepraszam za błędy,

mam problem z moim cruzem (chevrolet) kupiony w polskim salonie w 2008 roku. silnik 1,6 wersja LS. mianowicie wczoraj odpaliłem auto (przebieg do tej pory 26 tys) i zegary się nie podniosły - tak jak by ktoś odłączył jakiś kabelek - nie dziala wskaźnik paliwa, prędkościomierz, obrotomierz i reszta wskaźników ,. komputer pokładowy też nie liczy spalania (chodź jak wszystko działało to ten komputer liczył jakoś dziwnie tak jak by jego maksymalną wartością było 10.0 L/100km

czy ktoś miał podobny problem ?? (wybieram się z tym do serwisu ale nie chce żeby wcisneli mi jakąś ciemnotę )
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

15 Lis 2010, 20:14

posprawdzaj bezpieczniki wszystkie w środku i pod maską ( sprawdź bardzo dokładnie każdy bezpiecznik)
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

16 Lis 2010, 09:10

bezpieczniki sprawdzone 2 x, wszystkie ok. pojechałem do serwisu - auto na gwarancji więc niech robią - facet z serwisu powiedział, że komputer się zawiesił - zdjął kleme z akumulatora po kilku chwilach założył spowrotem i działa

temat wraca, tzn. po tym niby resecie komputera działa mi prędkościomierz i obrotomierz w sumie wszystko poza komputerem pokazującym spalanie i wskaźnik paliwa wariuje. zatankowałem pełen bak paliwa a ten pokazuje raz, że bak pusty a później że jest tylko połowa albo jedna kreska. co dziwna jak wyłącze silnik i załączę to przez chwilę jest ok .... ktoś ma pomysł co jest nie tak ? serwis umówiony dopiero na piątek
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

16 Lis 2010, 19:52

sprawdź masę na komputerze jeżeli to nie pomoże to komp do wymiany
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...