Problem z dokumentami z francji

29 Sie 2012, 10:14

Witam, może ktoś już wcześniej zetknął się z tym problemem, mianowicie kupiłem auto z Francji uszkodzone na skutek czego policja zatrzymała dowód rejestracyjny z WK dostałem tylko takie papiery :
- fiche d'identification du vehicule - karta identyfikacyjna pojazdu
- decraration d'acht d'un vehicule
- decraration de cession d'un vehicule
- certyficat de situation administrative detaille

Wydział komunikacji we Francji nie wyda już dowodu rejestracyjnego, ponieważ jedynym dokumentem wydawanym w takich sytuacjach jest "fiche d'identification du vehicule".
Także z ich strony to już koniec, jedna w Polsce taki dokument nie wystarczy, a w innych krajach jak Czechy, Niemcy nie ma z tym problemu.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z rejestracją auta w Polsce na takich dokumentach ?
forumtmp
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 1976
Auto: E90 LCI 318d

08 Kwi 2017, 18:01

Po prawie dwóch latach udało mi się zarejestrować samochód na Fiche d'identification du vehicule (fiszke). Jest taka firma w Łodzi co się tym zajmuje. Trzeba tam zadzwonić, umówić się i pojechać na 2-3 godziny do Łodzi. tu macie adres: http://www.agencjarp.eu . W środę będą mi rejestrować kolejne auto i mam nadzieje, że też pójdzie bezproblemowo.
efferalgan
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 10 1984
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: SAAB
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

29 Kwi 2017, 18:05

Ja miałem podobny problem. Również korzystałem z tej agencji co kolega wyżej ale zanim poszedłem tam to zahaczyłem o skrivanek żeby przetłumaczyć dokumenty. I wszystko poszło ładnie i sprawnie. :ok:
tomson21
Obserwowany

Auto: Audi A8

17 Lip 2017, 13:36

też mam ten sam problem, jak przebiega procedura z wykorzystaniem tej agencji z Łodzi ? jakie są koszty ?
mury589
Obserwowany

Auto: Audi Q3