Problem z dopływem paliwa

04 Lip 2008, 19:34

Witam mam reno megane rocznik 96 i mam taki problem bo od niedawna mam cos takiego ze jak wciskam gaz nie wazne na jakim biegu to lekko szarpie autem w taki sposob jakby paliwo nie doplywalo i dzieje sie tam tez nawet jak osiagam 30 tys obrotow silnika. co moze byc nie tak prosze o pomoc z gory dzieki
darkwizard
Nowicjusz

• 05 Lip 2008, 13:35

Na początek warto zaintersować się filterkiem paliwa,a następnie ciśnieniem paliwa - może być uszkodzona pompka,regulator ciśnienia lub zapchane przewody paliwowe.
    Ale jezeli dajesz radę osiągać 30 tys obrotów,to musisz chyba założyć jakąś super pompkę,żeby zasilić tak wielki silnik... :) .A tak na poważnie to chyba nie 30 tyś,ale 3 tyś obrotów?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Lip 2008, 18:18

no tak nieznam sie :) jeszcze pragne dodac ze takie drygi to mam jak wciskam gas do dechy w jakis 70% natomiast jak lekko wciskam gaz to jest ok tylko wolniej nabieram obrotow i na swiatlach jest lipa bo dlugo odjezdzam :)
    darkwizard
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
      Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...