Problem z elektrycznie otwierają klapą

05 Lis 2018, 17:25

Dzień dobry....

Dzisiaj rano idąc do auta (audi q5 2009 rok) nie chciała mi się otworzyć elektryczna klapa od przycisku.....za to bez problemu otwiera mi się od kluczyka i przyciskiem w drzwiach kierowcy!

Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku !

Ktoś wie jak rozwiązać?
Audiq530
Nowicjusz

16 Lis 2018, 13:01

Podczas wciskania przycisku w klapie cos się dzieje, słychać silniczek?
Audiq530 napisał(a):Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku !
Czyli zostaje nie domknięta?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lis 2018, 13:11

Kiedy przyciskam przycisk słychać taki mały "cyk,cyk" ale nic sie nie dzieję....zauważyłem że słyszę ten sam cyk,cyk podczas otwierania samochodu....za to teraz ostatnio klapa mi się domyka!
Audiq530
Nowicjusz

16 Lis 2018, 13:28

To cyknięcie to może być słychać od stycznika który jest w tym przycisku. Wygląda na to że zamek jest sprawny a jedynie przycisk w klapie jest uszkodzony lub nie dochodzi do niego napięcie. Bez dostania się do przycisku i sprawdzenia go będzie ciężko stwierdzić co tam się dokładnie stało.

Problemem może być również moduł komfortu ale tu raczej klapa by się nie otwierała również z przycisku w drzwiach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Lis 2018, 13:43

Ostatnio autem jestem non stop wtrasie....jutro we Włoszech stanę u kolegi elektryka i zrobię to!
Napiszę tu na forum jak to wyszło żeby inni wiedzieli!
Dziękuję za porady i pozdrawiam!
Audiq530
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...