Problem z elektryką (radio 2din i monitorek) Opel Astra GTC 2005

21 Cze 2021, 12:10

Witam,

Mam problem z radiem 2DIN i monitorem w Oplu Astrze GTC z 2005 roku. Zamontowany jest niefabryczny radioodtwarzacz, który ma problem z odtwarzaniem radia, nie znajduje stacji, oraz nie włacza sie automatycznie po wlozeniu kluczyka trzeba dusic przycisk, monitor za to wogóle się nie załącza oraz nie dzialają przyciski na kierownicy. Jakies rady co mozna z tym zrobic?

Pozdrawiam!
Bartekcz
Nowicjusz

21 Cze 2021, 12:18

Jaki to radioodtwarzacz? Czy podłączenie jego przypuszczam że przez adapter kostki ISO jest prawidłowe? Antena jest podłączona do radia?

Sam zakładałeś to radio?

Przyciski z kierownicy mogą z niefabrycznym radiem działać jedynie przez zastosowanie odpowiedniego adaptera ale i to nie zawsze zadziała.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Cze 2021, 12:26

To jest cos takiego - [link do oferty na Allegro wygasł]

Nie jestem w stanie CI powiedziec jaki to model ponieważ sam go nie kupowalem i nie montowalem, wiem napewno ze poprzedni wlasciel mial puszczone kable pod car audio, i na tylnich szybach przymocowane sa jakies anteny z jednej i drugiej strony (nie mam pojecia o co z tym chodzi)
Bartekcz
Nowicjusz

21 Cze 2021, 12:27

Tylko i tak najbardziej zastanawia mnie sytuacja z nie dzialajacym monitorem gdzie pokazuje sie spalanie itp. zastanawiam sie czy tam nie jest cos popie...one z kablami wlasnie bo nie wierze w to ze jest wsadzone zeby tylko bylo :/
Bartekcz
Nowicjusz

21 Cze 2021, 12:39

Bartekcz napisał(a):wiem napewno ze poprzedni wlasciel mial puszczone kable pod car audio, i na tylnich szybach przymocowane sa jakies anteny z jednej i drugiej strony (nie mam pojecia o co z tym chodzi)
Pewnie to była jedna antena od GPS a druga od 4G zobacz na zdjęciu na wyjścia. Jeżeli je zabrał to być może przy okazji coś dodatkowo poodłączał i przez to jest problem z funkcjonowaniem całego radia.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Widzę na tym co wysłałeś że radio współpracuje z kierownicą więc tu nie powinno być problemu.

Moim zdaniem powinieneś wyciągnąć radio i zobaczyć jak wyglądają podłączenia i czy antena jest podłączona.
Bartekcz napisał(a):nie wierze w to ze jest wsadzone zeby tylko bylo
Czasem można się zdziwić...
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA 120L Typ 742, 1976
    Samochód ten został zaprezentowany oficjalnie we wrześniu 1976 roku na Targach Przemysłowych w Brnie, seryjny model 105/120 (Š742) wnosił do oferty marki wiele nowego, zwłaszcza w dziedzinie bezpieczeństwa. ...
    Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...