Problem z Fiat Ciquecento 1.1

24 Lip 2012, 20:31

Witam.. bardzo proszę o pomoc .
Miałem uszkodzonny wskaźnik paliwa i chcialem jechac na stacje. niestety stanął mi samochod na ulicy. probowalem probowalem ale nie moglem dalej pojechac.
Potem pozyczylem karnister od kolegi i poszedlem po benzyne .. dolalem benzyny i nie mogę go odpalić..
Rozrusznik działa bezproblemowo.. prosze o szybką pomoc bo nie wiem co mam zrobić. jutro mam pilny wyjazd.
colombo122
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 07 1989
Auto: Ciquecento 1.1
  • 24 Lip 2012, 22:15

silnik nie lubi jazdy na oparach, pompa paliwa tym bardziej nie toleruje takiej sytuacji -
    pracuje na sucho bez chłodzenia :evil:
    zdjąc przewód paliwa po stronie tłoczenia przy układzie wtryskowym sprawdzić czy podaje pompa,
    jak nie sprawdzic bezpieczniki , jak ok to ciagnąc auto do mechanika :(
    przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
    sympatyk
    Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
    Prawo jazdy: 15 09 1976
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Freelander e picc. scuderia
    Silnik: Otto 95÷121
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Skrzynia biegów: Manualna

27 Lip 2012, 14:27

dokładnie jak w powyższym poście,nic dodać nic ująć. Podejrzewam,że jednak mimo wszystko auto skończyło u mechanika.
    Brocar
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Ford Focus,1.8 2001.

21 Wrz 2012, 11:13

Bezpieczniki lub pompa. Za długo jechałeś na samych oparach i stąd ta usterka,nie wykluczam że zapchał się także filtr tymi fusami z samego dna. Na pewno musisz podjechać do mechanika,innej opcji nie widzę
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
      Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...