Problem z Freelanderem.

13 Gru 2008, 22:50

jeśli masz G+B jedź do gazownika, niech Ci ustawi
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Sty 2009, 20:43

Witam,
chyba udało mi się rozwiązać problem z gaśnięciem auta, a mianowicie było to spowodowane kostką od komputera jakoś coś nie stykało.
Pozdrawiam.
drybaczuk
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

12 Sty 2009, 22:20

Witam wszytkich!

mam pytanie odnośnie napedu w Land Roverku :P
Ponieważ mój freelander ciągnie tylko na tył ( a nie 4x4) i żadna kontrolka sie nie swieci ze jest jakas awaria. Pilnie prosze o pomoc moje gg :8685903
0daroo0
Nowicjusz

13 Sty 2009, 20:10

Wjedź na lód i ostro ruszaj.Jak będzie ciągnął tylko na tył to na bank masz coś nie tak.Mi kilka razy się tak przycinało ale teraz jest ok.I nie była to sprawa komputera tylko coś zamarzło niepamiętam już co( byłem na myjce i woda zamarzła a była to zima)
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

06 Lip 2009, 18:19

Witam.
Ja powracam do tematu matka a mianowicie ŻÓŁTE KONTROLKI ABS, TCi hmulec zjazdowy. U mnie się to zaczeło w zime po wjechaniu z dużą prędkością ok 50km/ha w ogromną kałuże (zbieg okoliczności !? ). Gdy przejadę ok 30 km po trasie gasną wszystkie trzy po wyłączeniu silnika i odpaleniu go na nowo i mam cały dzień spokój ale już rano znou się palą. Byłem dziś u mechanika ale nie dał rady się podpiąć jego komputerem moze ktoś mi coś pradzi. TD4 2001 SE
czas nie h... nie stanie.
edi23
Nowicjusz

Miejscowość: Anglik

07 Lip 2009, 10:42

Jedź do innego mechanika.Jak wjechałeś w zimie to mogło rozsadzić jakąś kostkę a może woda siedzieć i zamykać obwód jakby się coś zepsuło i wtedy się kontrolki świecą.Osobiście nie wiem co i jak ale podejrzewam że takie coś mogło się stać.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Isolde Holderied - Alpejska Błyskawica z Toyoty
    Isolde Holderied to jedna z najbardziej utytułowanych zawodniczek rajdowych świata. Uznawano ją nawet za następczynię legendarnej Michele Mouton. Startowała samochodami wielu marek, jednak największe sukcesy w rajdach WRC ...

17 Lip 2009, 12:33

Byłem u innego diagnosty też nie mógł się podpiąc,ale zaproponował zbadanie każdego czujnika oddzielnie nie wiem jak to zrobił ale dał mi diagnozę czujnik prawego koła do wymiany.Teraz szukam czujnika "Wabco 441 032 852 0" oznaczenie Land rovera to "Rover ssb 101340" znalazłem na ebay w angli ale drogi około 90 funtów a używany nie pewny. A może istnieje jakis zamiennik albo inne rozwiązanie tego problemu ?
edi23
Nowicjusz

17 Lip 2009, 14:57

Odradzam zamienniki.Ja kupiłem czujnik od ciśnienia oleju-zatarłem silnik bo się spalił jak miał dać sygnał.
Z używkami nie zawsze jest do końca dobrze bo zazwyczaj są to części z demobilu i szybko mogą znów paść.
Ja kupiłbym oryginał, ale jeśli masz sprawdzoną jakąś firmę z zamiennikami to... zaoszczędzisz :lol: .
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Lip 2009, 14:35

... szukając czujnika abs napodkałem na zwrotnicę wraz z czujnikiem. myslicie że to leprzy pomysł wymienić całą zwrotnice niż czujnik ? bo czy używany czujnik po wymontowaniu z zwrotnicy bdzie napewno działał ? czy nie potrzebna jest też żeńska (miedziana część widziałem na zdjęciach nowych czujników) część czujnika do wsadzenia do kanaliku od abs.
edi23
Nowicjusz

22 Wrz 2009, 15:30

witam. ja mam nastepujacy problem ze swoim freelanderem: przy gwałtownym ruszaniu słychac jakis stuk w tyle samochodu. co to moze byc?? prosze o pomoc
rybolec
Nowicjusz

Miejscowość: Anglia

23 Wrz 2009, 20:21

Szanowny kolego drybaczuk kiedyś była dyskusja dot. przejrzystości forum, wiele było do zarzucenia, tak naprawdę to jakie będzie forum zależy od nas. Prawidłowe tytułowanie tematu ułatwia wyszukiwanie interesującego problemu i ogranicza czas. Z tematy który założyłeś nic nie wynika :shock: . Apeluję tytułujmy prawidłowo :!: :!: :!:
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

06 Lis 2009, 19:02

... co do IRD, może to cię zadowoli :
[link do eBay wygasł]
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Lis 2009, 18:36

witam wszystkich mam taki sam problem jak kolega tz. zapalają mi się i ledwo świecą kontrolki tc srs i ten mały zielony lub pomaranczowy samochodzik [ juz teraz nie pamiętam który ] w tym momencie gaśnie równiez licznik pokazujący kilometry , jak już ruszę to wszystko robi się ok , charakterystyczne jest to ze jak przekręce kluczyk i kontrolki świecą normalnie [wyrażnie ] to tego nie ma , raz podczas jazdy mi się tak zrobiło i oile dobrze zauważyłem to obrotościomież spadł do zera trwało to ułamek sekundy , czy ktoś miał taki problem i czy może to być brak masy pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedz
kurt
Nowicjusz

Miejscowość: polska