Problem z gasnięciem auta

21 Cze 2011, 09:14

Witam,mam następujący problem z freelanderem 99 benzyna 1,8 - samochód traci moc i gasnie na niskim biegu i niskich obrotach,na wysokich obrotach chodzi bez najmniejszego problemu, po redukcji biegu auto dlawi sie i gasnie, mechanik sprawdził swiece,przewody,palec rozrusznika i cewke i dalej nic. Wczesniej nic sie z autem nie dzialo i problem wystapil nagle :?
okaz1981
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Cze 2011, 09:43

...sprawdził przewody... na zasadzie podmiany czy tylko optycznie ze iskra skacze?

a filtr paliwa?
na wysokich obrotach tez tak miałem ze śmigał a nisko go szarpało ze potrafił zgasnąć
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

21 Cze 2011, 09:53

przewody wymienialem miesiac temu a teraz wsadzil nowe przewody i nic filtr i pomke paliwa bedzie sprawdzal chociaz ja obstawialem zaplon
okaz1981
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

21 Cze 2011, 20:49

przepustnica czysta ? silnik krokowy ? czy obroty nie spadaja za nisko ?
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

13 Kwi 2012, 07:22

I co było powodem gaśnięcia silnika ?

Przypadkiem nie czujnik położenia wałka rozrządu lub wału ?
tlukom
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...