Problem z gazem

18 Maj 2009, 15:48

witam mam polo 91 GT z silnikiem 1.3 75 km problem polega na tym ze jak silnik sie rozgrzeje do oklo 80 stopni i zaluzmy jadac okolo 80 km/h ( okolo 2800 obrotow )przez okolo 1 minute silnik zaczyna szarpac tak jak by ktos odkrecal i zakrecal doplyw benzyny wtedy wystarczy puscic gaz na okolo 5 sekund i znowu silnik zaczyna ciagnac przez okolo 20 sekund i tak caly czas ,wystarczy zwolnic i problemu nie ma , problem ten pojawia sie przy okolo 2,500-3,000 obrotow niezaleznie na jakim jest biegu , wyzej podalem przyklad na 5 biegu , ciekawostko jest ze jak wkrece srube prawie do konca problem ten co wyzej dziala z opuznieniem kilku minut ( sruba znajduje sie z prawej strony ,cos w rodzaju gaznika gdzie jest podlaczona goma od filtra powietrza przy samym silniku) Z GORY DZIEKUJE.
niebo
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa mokotow
  • 21 Kwi 2014, 19:24

Wydaje mi się, że na forum trudno uzyskać fachową informację. Lepiej nie kombinować i zgłosić się do specjalisty. Ja osobiście jestem pod opieką firmy [...]. Nie muszę zachodzić w głowę, co tym razem. Zwyczajnie dzwonię i umawiam się na przegląd. Wszystko sprawnie i konkretnie.
    7agaaa
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1999
    Przebieg/rok: 18tys. km
    Auto: Skoda Octavia
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2003