Witam panowie jestem posiadaczem Audi a3 8l 98 rok i pewnego dnia przestały mi działać hamulce, pojechalem w strone miasta mając je a gdy wracałem już nie. 2 tys km temu miałem wymieniane klocki i tarcze, ale to chyba nie jest wina tego bo są niby odpowietrzone. Sytuacja wygląda tak że pedał jest miekki i wciska się za łagodnie do samego końca, a hamulce łapią minimalnie jak już je do końca wcisnę, ale naprawdę minimalnie. Pierwsze co mi wpadło do głowy to to że pewnie pompa hamulcowa, więc ją przed chwilą rozkręciłem i odziwo jakieś cisnienie ma, bo jak nacisnalem hamulec to ciurkiem płyn mi do góry wyleciał, więc skoro to chyba nie pompa bo ciśnienie ma, to co jeszcze? Czy możliwe że ma za małe ciśnienie a powinno być większe? Płyn hamulcowy oczywiście sie nie ulatniał. Możliwe że to wina serwa hamulcowego ?
Układ hamulcowy faktycznie należy odpowietrzyć przy użyciu komputera i najlepiej podając do układu płyn pod ciśnieniem. Przyrost ciśnienia w układzie także można zaobserwować przy użyciu urządzenia diagnostycznego. Uszkodzenie serwa nie będzie miała wpływy na ubytek płynu i nie będzie powodowało wpadania pedału hamulca.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Silniki LS - General Motors Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.