Problem z hamulcem

17 Sty 2010, 16:39

Witam!! Mam problem z autem(Lancia Dedra 1.8 benzyna), a mianowicie z lewym przednim hamulcem. Po zachamowaniu klocki hamulcowe nie odbijają i blokuje koło.
mozil407
Nowicjusz

Miejscowość: bbb
  • 17 Sty 2010, 17:40

najprawdopodobniej blokuje się tłoczek, albo guma osłaniająca ju się potargała i blokuje albo zapieczony,
    rozebrać zacisk, wyczyścić tłoczek (o ile nie trzeba kupić nowego jak jest zardzewiały, lub ma wżery), prowadnice, wymienić gumy na tłoczku i prowadnicach, nasmarować, poskładać, cieszyć się jazdą :wink: najlepiej zrobić obydwa zaciski bo jak 1 padł to 2 dużo nie brakuje :wink:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

17 Sty 2010, 19:48

Dzięki za odpowiedź, Jutro oddam mechanikowi, bo sam się boje rozkręcać. Ten hamulec się zluzowywał tylko wtedy jak poluzowałem śrubkę od odpowietrzania, potem po naciśnięciu było to samo.
    mozil407
    Nowicjusz

Miejscowość: bbb

17 Sty 2010, 20:02

Przewód hamulcowy elastyczny do wymiany.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

17 Sty 2010, 21:17

albo masz cos z kolem ze gdzies blokuje a jak masz kola proste to tez sie tak dzieje??
    grze98
    Nowicjusz

Miejscowość: biala podlaska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietypowe auto do driftu
      Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...