Problem z handlarzem kartą pojazdu

02 Lut 2013, 00:57

witam wszystkich.
mam mega wielki problem bo kupiłem samochód od handlarza i zachowałem się nie profesjonalnie jak ostatni głupiec i mam teraz masę problemów z tym związanych. Samochód był okazją full opcja wiec napaliłem sie i zapomniałem o wiekszosci pytan ktore mialem zadac sprzedajacemu. Co sie okazało nie byl on wlascicielem samochodu miał juz wypełniona umowe ze swojej strony a ja tylko dopisalem swoje i nie mam ciagu umow . Nie dostałem tez karty pojazdu co uniemożliwia mi przerejstrowanie auta . Dzwonie do gościa i pytam o ta karte a on jak by w ogole nie wiedział o co chodzi jak by mnie nie znał i o niczym nie wiedział . juz nie mowie o wadach ukrytych bo miał klauzule ze ja ponosze koszta wad i ze zapoznałem sie ze stanem samochodu wiec tu juz nic nie poradze . Chodzi mi o to ze zwrot tego samochodu juz definitywnie nie wchodzi w gre ?? czy jezeli złoże sprawe do sądu to mam szanse na odzyskanie pieniedzy ?? I czy jest jakis sposob zeby go przerejstrować ?? z góry dziekuje

ps. Pisanie że jestem głupi mozecie sobie darować bo juz sie o tym przekonałem
cejra21
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 02 2009
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

03 Lut 2013, 12:45

cejra21 napisał(a):I czy jest jakis sposob zeby go przerejstrować ??
Oczywiście ze tak...Musisz spelnić warunek ze będziesz posiadał kpl.dokumentów niezbędnych do jego rejestracji... :!: :!:
cejra21 napisał(a): czy jezeli złoże sprawe do sądu to mam szanse na odzyskanie pieniedzy ??
A czy w tym przypadku masz inne wyjście... :?: :?: Konkretna rozmowa z handlarzem w tej sprawie i poinformowanie go ze jezeli się nie dogadacie to kierujesz sprawę z powództwa cywilnego do sądu.Jak ta machina działa to nię będę Ci pisał.. :x :x Pamiętaj o tym ze:
1/ Sąd jest "wysoki'...
2/ Sąd jest leniwy....
3/ Sąd jest niesprawiedliwy....
Decyzja nalezy do Ciebie....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Lut 2013, 18:03

Gorzej jak zamiast jednej jest kilka podobnych niekorzystnych dla niego klauzul. Jak handlarz cwaniak to wiedział, jak się ustawić.
ramires
Nowicjusz

Auto: Golf VI, Fabia

02 Kwi 2013, 16:37

Witam. A ja mam taki problem kupiłem niedawno samochód w komisie, Wypisana była umowa oczywiście osoby trzeciej nie komisu i dopiero niedawno doczytałem się w umowie, że zgubiono kartę pojazdu nr .......(nie przeczytałem całej umowy :/ , ale pytałem się czy jest karta pojazdu i mi ją dali, czyli w umowie napisane,że zgubiona a nie jest zgubiona nr karty się zgadza dane samochodu i właściciela też. Więc nie wiem czy zlekceważyć to co jest na umowie związane z tą kartą pojazdu czy nie?
krzysiekan
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 05 2008
Auto: Audi a4 b6
Silnik: 1.8T 163 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Nie wsiadaj za kierownicę jak jesteś wczorajszy!
    Wraz z nadejściem nowego roku rozpoczął się okres karnawału, a więc czas spotkań towarzyskich i balów. Choć często spożywa się wtedy alkohol, powinni z niego zrezygnować kierowcy – niebezpieczne jest nie tylko ...