Problem z kijanką - Kia Sportage - diagnoza

24 Wrz 2013, 18:29

Witam kupiłem niedawno kie sportage i było wszystko ok do czasu . Mam problem takiego typu jak odpale ja zimną to musze poczekać aż się trochę rozgrzeje bo jak rusze od razu do go zadusze wygląda na to że niema ssania . Po jakimś czasie zapalił mi się komuter i kolega podpowiedział mi ze mam sprawdzić kodami błyskowymi . Gniazdo diagnostyczne znajduje się pod maską i kazał mi z mostkować w środkowym rzędzie przed ostatni pin od silnika i ostatni od błotnika i włączyć zapłon , miałem liczyć ile razy mrugnie kontrolka komputera ale nie mruga wcale co to może być. Czy jest jakiś inny sposób na zdiagnozowanie tego . Pozdrawiam i czekam na pomoc
galkowski
Nowicjusz

Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: kia sportage
Silnik: 20 benz gaz 128 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1999
  • 24 Wrz 2013, 18:52

Napisz coś więcej o samochodzie, silniku bo jak na razie możemy tylko wnioskować z twojego profilu o które auto chodzi...
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

24 Wrz 2013, 19:04

Chodzi o samochód Kia sportage z 99 roku silnik 2.0 benz+LPG sekwencja
    galkowski
    Nowicjusz

Przebieg/rok: 24tys. km
    Auto: kia sportage
    Silnik: 20 benz gaz 128 km
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
      To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...