Problem z klimatyzacją w Volkswagenie Passacie 2001

04 Lis 2008, 09:16

Witam serdecznie poproszę o pomoc, ponieważ z racji tego iż jestem kobietą mało się na tych sprawach znam :(

A mianowice w moim aucie pojawiło się coś takiego, że gdy rano zapaliłam samochód i chciałam odmrozić szyby nawiew działał ale nie było żadnych cyferek na wyświetlaczu klimatyzacji i nie można było nic zmienić (ani podnieść ani zmniejszyć temp.) po chwili jednak klimatyzacja zaczęła działać. Następnego dnia rano problem znowu się powtórzył ale po chwili znowu wszystko zadziałało.
Troszkę sie tym martwię bo jestem z natury "przeżywaczką" :lol: i interesuje mnie czy to może być poważny problem i ewentualnie co muszę z tym zrobić, czy udać się do warsztatu, czy po prostu może być to spowodowane mrozem na dworze?
Dodam, że auto mam od kilku dni, bo niedawno je zakupiłam.
Ślicznie prosze o pomoc.
Pozdrawiam kleo:-)
kleo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 04 Lis 2008, 17:39

Być może spowodowane to jest temperaturą,ale tak czy inaczej nie powinno się tak dziać,nawet przy -30 stopniach.Proponuję podjechać albo do serwisu albo do warsztatu,gdzie zajmują się naprawą klimatyzacji,bo zimą może być znacznie gorzej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Lis 2008, 08:40

Serdecznie dziękuję za informację, tak też będę musiała zrobić!
    Pozdrawiam kleo:-)
    kleo
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo R WRC - premiera w Monaco
      Od 2013 roku, począwszy od legendarnego Rajdu Monte Carlo (15 – 20 stycznia), Volkswagen będzie brał udział w Rajdowych Mistrzostwach Świata FIA (WRC). W sobotę 8 grudnia, przed 250 zaproszonymi gośćmi i dziennikarzami ...
      Komfort, styl i odwaga - Trzy dekady Lexusa
      Świat motoryzacji jest barwny i interesujący. Ale nie byłby taki, gdyby nie producenci prezentujący zupełnie inne podejście do tworzenia samochodów. W tym roku mija dokładnie 30. lat, odkąd kolorów motoryzacyjnemu ...