Problem z kluczykiem Seat Ibiza 6L

02 Mar 2020, 11:56

Witam, posiadam Seata Ibize 6L z 2006r. i mam proglem z kluczykiem. Po nacisnieciu dwa razy otwierają się tylko drzwi kierowcy. Na jedno naciśnięcie samochód tylko mruga i nic nie otwiera. Żeby było śmieszniej to działa to tylko na przycisk ze znaczkiem kłódki, na drugi przycisk w ogóle nie reaguje. Jakies pomysły?
Ostatnio edytowany przez FUITP 02 Mar 2020, 20:59, edytowano w sumie 2 razy
FUITP
Nowicjusz

02 Mar 2020, 20:13

A jak naciśniesz trzy razy otworzą się wszystkie?
Samochód zamyka się normalnie?
Czy jak wsiądziesz do środka i otwierasz samochód przyciskiem centralnego zamka od środka z panelu to otwierają się normalnie wszystkie drzwi?
FUITP napisał(a):działa to tylko na przycisk ze znaczkiem kłódki, na drugi przycisk w ogóle nie reaguje. Jakies pomysły?
Ale tam są dwa przyciski ze znaczkami kłódek, jedna jest otwarta a druga zamknięta.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Mar 2020, 20:36

W sumie to problem rozwiązałem. Wymieniłem baterie i kluczyk działa normalnie. Dioda też się świeci bo wczesniej się nie świeciła. Jeden klik to drzwi kierowcy, 2 kliki to wszystkie drzwi. No i zamknięcie do drugi przycisk z kłódką. Możliwe że samo wyjęcie i wsadzenie baterii by pomogło bo miała normalnie 3.06V więc powinna być w porządku. No ale już nie kombinuje bo działa :)

Teraz mam trochę inny problem brak-diody-poduszek-podczas-zaplonu-vt119785.htm

P.S Czy jakiś admin może zmienić temat na "Brak diody poduszek podczas zapłonu?"
Ostatnio edytowany przez ArteK, 04 Mar 2020, 13:31, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Dodany nowy temat i link do niego
FUITP
Nowicjusz

02 Mar 2020, 20:58

FUITP napisał(a):Bez podłączenia do kompa się raczej nie obejdzie?
podłączyć , czytać i pisać :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Mar 2020, 13:37

FUITP napisał(a):Wymieniłem baterie i kluczyk działa normalnie. Dioda też się świeci bo wczesniej się nie świeciła. Jeden klik to drzwi kierowcy, 2 kliki to wszystkie drzwi. No i zamknięcie do drugi przycisk z kłódką
Czyli działa dokładnie tak jak powinno być.
FUITP napisał(a):Możliwe że samo wyjęcie i wsadzenie baterii by pomogło bo miała normalnie 3.06V więc powinna być w porządku.
Raczej już słaba bo nowa bateria 3V w pastylce np. CR2032 lub CR2016 ma napięcie w granicach 3,24V.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...