Problem z komputerem

26 Lis 2010, 08:39

Witam wszystkich,mam problem z komputerem,wyświetla mi się komunikat "mało miejsca na dysku C",usunąłem już kilka programów z dysku C,reszte programów poprzenosiłem na inne dyski ale nic nie zmieniło to sytuacji na dysku C,dalej pełny,jak sobie z tym poradzić.Aha i zaznaczam że to już nie pierwszy raz :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lis 2010, 08:40

z defragmentuj dysk :wink:
a jeśli to Vista to musisz mieć duuuuużo miejsca żeby to poprawnie działało :mrgreen:

ogólnie jeśli używasz kompa do netu, oglądania filmów i słuchania muzy poczytaj sobie o Ubuntu :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Lis 2010, 08:42

Zmieni to coś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 12:56

Opróżnij kosz :mrgreen:
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

26 Lis 2010, 13:36

Czyściutki jest :smile:
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 13:55

możliwe że system nie może poprawnie funkcjonować ze względu na bajzel jaki masz na dysku :mrgreen:
windowsy tak mają
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższe ubezpieczenie OC, podwyżki dla kierowców
    Drastyczna podwyżka ubezpieczeń OC jaka miała miejsce w ostatnim czasie to bardzo mocny cios wymierzony w kierowców którzy płacą i tak już wysokie składki obowiązkowego ubezpieczenia za swoje samochody. Cena ...
    Nowy Duster 2018: w 100% zmieniony design nadwozia
    Wszystkie zewnętrzne elementy zostały przeprojektowane i zyskały bardziej wyraziste kształty, które podkreślają siłę charakteru auta. Wnętrze Nowego Dustera oferuje wyższy poziom komfortu bez kompromisów. Zdecydowanie ...

26 Lis 2010, 16:31

To jest najlepsze własnie,jakiś czas temu komp był u kumpla co mi robi jak nawali,wyczyścił elegancko dysk i było prawie 1giga wolnego miejsca,mineło może z 3-4tygodnie patrze "mało miejsca na dysku" i jest 250mega :shock: a nic w tym czasie nie sciągałem ani nic :neutral:
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 16:34

Masz wolne miejsce na jakiejś innej partycji?

Kolego pocieszny, przesiadka na Ubuntu jest niezłym pomysłem dla kogoś odrobinę kumatego w te klocki, ale w Ubuntu wiele rzeczy opiera się na konsoli i poleceniach.
Poza tym że niektórych rzeczy zwyczajnie nie da się zrobić na Ubuntu. Natomiast obrona przed wirusami kładzie na łopatki wszystkie Windy.
Jeżeli masz wolne miejsce na jakiejś innej partycji to problemu nie ma. Powiedz tylko jaki masz system i jaką konfigurację dysku.

Kpisz? Zmień speca od kompa i to czym prędzej!
Do poprawnej pracy windows XP potrzebuje przynajmniej 3-5 GB wolnego miejsca na lokalnym dysku, na którym jest zainstalowany ze względu na taki twór jak pamięć wirtualna (pagefile.sys).
Poza tym na dysku nawet jak tylko przeglądasz neta na dysku zapisują się pliki tymczasowe (cookie) które okresowo należy usuwać. Polecam na początek program CCleaner pobrać, zainstalować w zakładce Cleaner kliknąć najpierw analiza a później uruchom cleaner.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Lis 2010, 16:46

No akurat on sie zna na kompach bo troche z nimi robi ale nie moja wina że więcej miejsca poprostu sie nie dało wyczarować :neutral:
No mam dużo wolnego miejscach na innych dyskach.
stasiowski a co myślisz o tym defragmentowaniu dysku?Bo nie pierwsza osoba mi to radzi zrobić.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 16:50

Defragmentacja wiele różnicy w miejscu na dysku C Ci nie da. Przyspieszy pracę systemu ale miejsca znacząco nie zwiększy. Ułoży pliki na dysku w całość, bez przerw na dysku, ot tyle.
A co do kolegi to nie powiedziałbym, że się zna aż na tyle i jest prawie profesjonalny, bo partycja na system WIN XP powinna być nie mniejsza niż 20 GB, powinien być stworzony jej obraz tuż po zainstalowaniu systemu, sterowników i wszystkich niezbędnych programów.

Moja koncepcja jest jak wyżej, ściąg program, wyczyść śmieci z dysku i rejestru, potem napisz ile masz miejsca. Jak nadal będzie mniej jak 3 GB napiszę Ci wówczas co masz dalej zrobić. Póki to co piszę. CCleaner i jazda.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 16:54

No to powalczymy z tym.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 17:00

http://www.download.net.pl/18891/CCleaner/

Pobieraj, instaluj i działaj.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 17:03

Już zacząłem działać tylko wyskoczyło mi że ta czynność spowoduje całkowite usunięcie programów z dysku i teraz niewiem czy to wyczyścić czy nie bo niewiem czy wszystkie pliki usunięte będą?

[ Dodano: 26 Listopad 2010, 17:14 ]
Zwolniło sie tylko pare mega :sad:
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 17:30

To w takim razie Musisz pobrać http://www.programosy.pl/program,easeus ... ition.html i zwiększyć rozmiar dysku C.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lis 2010, 22:41

Niewiem jakim cudem ale udało mi sie 2GB miejsca zrobić :shock:
Barol
Awatar użytkownika