Problem z kotem sąsiada na moim samochodzie...

24 Maj 2018, 21:42

Tak w skrócie :lol:
Kot sąsiada upodobał sobie mój samochód...
Po myciu i ręcznym woskowaniu samochód wygląda tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A kolejnego dnia o poranku tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

sytuacja powtarza się notorycznie, na samochodzie prawie co rano błotniste ślady i rysy od pazurów...

Macie jakies pomysły by zniechęcić kota do przechadzek po moim samochodzie ? :lol:
Kocham zwierzęta i nie chciał bym urządzać polowania... :mrgreen:
Ale dłużej takiego stanu rzeczy nie zniosę. Problem może wydawac się na pozór śmieszny ale uwierzcie, że nie jest ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

27 Maj 2018, 12:08

Próbowałeś odstraszaczy ultradźwiękowych? To powinno zniechęcić kota do przebywania na twoim samochodzie. Można kupić takie na baterie i zostawiać np. tylko na noc przy samochodzie, lub pod maską.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Maj 2018, 13:21

Trochę to złośliwe, ale możesz podłożyć w aucie właściciela futrzaka jakiś wabik na koty-kocimiętka, albo coś podobnego :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
    Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...
    Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego?
    Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...