Problem z lakierem, dość głębokie rysy

08 Mar 2008, 14:34

Witam doświadczyłem pewnego incydentu i mój pojazd został porysowany w jednych miejscach tylko powierzchownie a w niektórych dość głęboko i mam pytanie czy są na rynku jakieś (bardzo skuteczne) preparatu które mogłby by sprawić że rysy znikną?? Z góry dziękuję za odpowiedz niżej przedstawiam fotografie:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Faja
Nowicjusz

• 08 Mar 2008, 19:01

Nie znam takich preparatów ani żadnych sprayów , ale po prostu można jechać do lakiernika i to jest najprostsze. :(
    kupie sobie vw phaetona ;)
    mistrzu567
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

08 Mar 2008, 21:12

czeka cie wizyta u lakiernika, ale jeśli tylko zderzak to nie będzie tak drogo.
    Chomik90
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
    Prawo jazdy: 26 06 2008
    Auto: BMW
    Silnik: 2.0 d 136km
    Paliwo: Diesel
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

08 Mar 2008, 21:34

Jak polerka nie pomoże to tylko lakierowanie.
    PHAETON SZCZECIN
    Początkujący

Miejscowość: Szczecin

08 Mar 2008, 21:41

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Jak polerka nie pomoże to tylko lakierowanie.

Widać że sie znasz, masz ubytek w materiale więc tego nie spolerujesz, polerką to możesz złagodzić malutkie ryski.
    Chomik90
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

08 Mar 2008, 22:06

Niekiedy można polerką zrobić cuda, miałem już kilka takich przypadków, że rysy zmniejszono do bardzo małych, no i jest to tańsze.
    Trzeba zawsze wykalkulować co dla kogo się opłaca.
    PHAETON SZCZECIN
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500 - samochód do miasta
      Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...

08 Mar 2008, 22:49

weź nie pisz takich głupot ile ty masz lat. jeśli masz ryse na której nie masz koloru to co masz polerować. chyba nie wiesz do czego służy polerka.
    Chomik90
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

08 Mar 2008, 23:19

Jak bym sprzawał to auto to bym go nie malował tylko spolerował, kredka i polerka i poszedł do ludzi.
    Ostatnio edytowany przez PHAETON SZCZECIN, 09 Mar 2008, 11:47, edytowano w sumie 1 raz
    PHAETON SZCZECIN
    Początkujący

09 Mar 2008, 00:47

Panowie ! po co ta wymiana ostrych zdań ! Zdjęcia nie obrazują tego co trzeba by było zrobić ! Pamiętam jak kiedyś do mnie przyjechał zbulwersowany jegomość , ze zleceniem pomalowania błotnika . No bo mechanik , robiąc coś przy silniku , ( chyba zamkiem ekstresowym przy ubraniu ) porysował całą góre błotnika . Wyglądało to bardzo kiepsko ! Obejrzałem , wziąłem wiaderko wody , papier do ręki 2000 i cheja po tych rysach :D . A klient , o kurcze , zrobił awanture , coś w tym stylu - co pan do ch.....ry robi ! Ja zrobiłem co miałem zrobić , polerką wykończyłem i było cacy ! Gość popatrzył i jeszcze poprosił o usunięcie paru innych rysek na innych elementach :lol: Tak że niech kolega podjedzie do lakiernika , albo jeśli ma o tym pojęcie - najpierw spróbować spolerować . Końcowy efekt będzie zależeć od tego jak są głębokie te rysy i jak gruby jest lakier bezbarwny .
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi