Problem z lampami bixenon

22 Lis 2020, 05:19

Witam, mam problem z lampami bixenon audi a4 B7 2005r. Dzieje się tak jak na filmie ale nie za każdym razem. Czasem się otwiera przesłona ładnie a czasem wariuje... Wie ktoś jak to naprawić?

Link do filmu
[niedostępny]
Mietek2951
Nowicjusz

22 Lis 2020, 18:33

Nie mogę pobrać tego filmu żeby otworzyć nie wiem dlaczego ;/
Mietek2951 napisał(a):Czasem się otwiera przesłona ładnie a czasem wariuje... Wie ktoś jak to naprawić?
Jak objawią się to wariowanie przesłony? Sprawdzałeś czy we wtyczce od lampy wszystkie piny są czyste nie są zaśniedziałe lub powyginane?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lis 2020, 22:01

Gdy włączam światła długie to przesłony nie otwierają się tylko tak skaczą dopiero po jakimś czasie się otworzą, nie kiedy otwierają się normalnie a nie kiedy skaczą, problem w kostce od lamp bym wykluczył bo tak się dzieje w dwóch lampach
Mietek2951
Nowicjusz

23 Lis 2020, 15:54

Może to być wina sterowania długimi. Trzeba sprawdzić na wtyczce albo obu, czy po włączeniu długich przychodzi 12V na elektromagnes od przesłony za każdym razem, czy to napięcie świruje albo czasami jest za niskie.
Trzeba zacząć od pomiaru napięcia i jak nie będzie równe napięciu aku, to na początek sprawdzać wszystkie wtyczki, a w szczególności na stewrowniku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000