Problem z ledami w Toyota aygo 1 generacji z 2012

05 Wrz 2019, 12:34

Tak jak w temacie padły mi ledy w moim maluchu z 2012 pierwszej generacji. Bezpieczniki zostały sprawdzone i są ok, prawdopodobnie jest to konwerter(przetwornik) nie wiem jak to nazwać :o patrzyłem pod maskę ale nie zabardzo wiem co i jak i gdzie go szukać. Ktoś coś podpowie? Dziękuję za pomoc.
tommar9035
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 12:53

Powiedz jeszcze czy nie świecą ci w obu lampach czy tylko w jednej?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Wrz 2019, 12:59

:ok:No widzisz zapomniałem dopisac że te ledy są zamontowane fabrycznie w zderzaku I oby dwie nie działają :P
tommar9035
Nowicjusz

06 Wrz 2019, 09:00

Jeżeli masz oryginalne światła które były montowane w nowym samochodzie i obydwa nie działają to myślę, że problem może być z modułem sterującym oświetleniem Toyota 82810-70020. Trzeba by było go sprawdzić czy dochodzi do niego napięcie i czy wychodzi na światła do jazdy dziennej.

Załączam schemat na którym widać gdzie on się znajduje:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

06 Wrz 2019, 13:55

Dzięki za info a powiedz mi czy żeby tam się dostać muszę zdemontować cała deskę z plastikami czy tylko odkręcić tam gdzie są bezpieczniki przy zegarach?
tommar9035
Nowicjusz

10 Wrz 2019, 08:04

tommar9035 napisał(a):powiedz mi czy żeby tam się dostać muszę zdemontować cała deskę
Myślę, że nie trzeba demontować całej deski. Zdejmij te osłony przy zegarach i będziesz widział jak tam jest dostęp.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
    Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...