Problem z Liberty Direct. Podwójne OC ?

20 Lip 2013, 17:18

Witam. Mam mega problem z polisą OC. Kupiłem samochód który posiadał OC w BRE ubezpieczenia,polise wypowiedziałem i nie mam z tą firmą żadnych problemów, lecz nie na tym problem polega.
Otóź,gdy zostało wypowiedziane OC w BRE,przyszedł czas na szukanie nowej polisy OC. Wybór padł na Liberty Direct. Wszedłem na ich stronę wypełniając cały formularz,pieniędzy im nie przelałem,gdyź nagle pojawił się jakiś problem na stronie i nie mogłem tego zrobić,więc ich olałem. Postanowiłem ubezpieczyć sie w ERGO HESTI i tam mam aktualnie polise OC. Teraz po miesiącu Liberty Direct nęka mnie o zapłatę 464 zł!

Co mam robić? przecież mam juz opłacone OC w innej firmie! Mam mieć podwójne OC za swoje gapiostwo? Liberty zaczęło już mnie straszyć firmą windykacyjną,nie stać mnie na płacenie dwóch polis!

Proszę o podpowiedź co robić.
adamek90
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 07 2008
Auto: Galant

21 Lip 2013, 15:33

Wychodzi na to, że w Liberty zawarłeś polisę, ale nie zapłaciłeś. Mimo to, z Liberty powinny ci przyjść dokumenty wraz z blankietem do zapłaty i numerem polisy. Zadzwoń do nich jak najprędzej i zapytaj w jaki sposób zawarłeś z nimi umowę - dowiesz się wszystkiego. Jak nie otrzymałeś stosownych dokumentów, to o nie poproś, ale nie podawaj żadnych danych samochodu - skoro mają zawartą polisę z tobą, to muszą mieć komplet dokumentów. Ty podaj tylko swoje imię i nazwisko oraz adres, żeby mogli cię zidentyfikować w systemie. Oprócz tego na maila powinno ci przyjść potwierdzenie zawarcia umowy, skoro zawierałeś umowę internetowo..
Jak to wszystko będziesz miał, to od razu musisz wypowiedzieć umowę - przeliczą ci składkę na czas wykorzystanej polisy i to niestety będziesz musiał im zapłacić.
Możesz też zwrócić się o pomoc do Rzecznika Ubezpieczonych. A oni go nie lubią baaardzo...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2013, 20:00

Witaj Adamek!
Współczuje Ci z tym Liberty Direct!
Ale nie ma co się poddawać.
Miałem podobną sytuację z tą samą firmą lecz wybrnąłem z tego.
Jeśli chciałbyś bym udzielił Ci cennych wskazówek musiałbyś tylko zadzwonić do Mnie!
Nr tel. 664-037-187
Pozdrawiam! Sebastian.
seba1985
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: vw golf5
Silnik: 1.9 tdi 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...