Problem z łożyskiem BMW E-36

12 Maj 2009, 20:14

witam serdecznie wszystkich mam problem z moim bmw od jakiegos czasu wyje mi łożysko w tylnym kole zakupilem nowe ale niemam pojecia jak sciagnać bemben hamulcowy szukałem na forum ale nieznalazłęm bardzo prosze o pomoc z góry dziekuje pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
pozdro4all
marcingt
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk
  • 13 Maj 2009, 20:07

Nawet jeśli dostaniesz się do łożyska to raczej go sam nie ściągniesz, trzeba mieć odpowiedni ściągacz i to jeszcze dobrej firmy bo lipny rozleci się przy próbie ściągnięcia. Łożysko jest na pewno zapieczone i jeśli je ruszysz i nie ściągniesz to zostaje wtedy tylko laweta i do mechanika.
    Ja wymieniałem u siebie ale nie ryzykowałem i pojechałem prosto do mechanika. Niestety koszt wymiany spory bo 100zł :???:
    pawliszon
    Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Św.
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Lexus LX - potężny, luksusowy samochód terenowy
      To największy i najbardziej luksusowy model w gamie SUV-ów Lexusa, którego długość to 5065 mm, a szerokości wynosi 1980 mm. Wielki jest również bagażnik auta, który pomieści 701/1276 l. Pod maską ...