Problem z mazdą 626 b+g

14 Wrz 2012, 19:41

WITAM, JESTEM NOWYM UŻYTKOWNIKIEM, ORAZ ŚWIEŻYM POSIADACZEM MAZDY 626 1.8 B+G 95R.
MAM TAKIE PROBLEM PRZY DODANIU GAZU PODCZAS JAZDY SAMOCHODEM ZACZYNA SZARPAĆ, ORAZ GAZ ZACZYNA STRZELAĆ, SPADAJĄ OBROTY DO 200-300 RPM, CZASAMI GAŚNIE. SAMOCHÓD ODPALA NORMALNIE, Z TYM ŻE PO ODPALENIU OBROTY SPADAJĄ NA JAKIEŚ 650-700 RPM CO WYDAJE MI SIĘ TROCHĘ MAŁO. NIE WIEM KIEDY BYŁY WYMIENIANE ŚWIECE ORAZ PRZEWODY. AUTKO MA JEŚLI WIERZYĆ MA 236 TYŚ. KM PRZEBIEGU, PALI OK. 13L GAZU W MIEŚCIE W TRASIE OK. 9L.
ZNACIE MOŻE PRZYCZYNĘ PROBLEMU LUB WIECIE GDZIE SZUKAĆ. JEŻELI JEST TO COŚ CO MOŻNA ZROBIĆ SAMEMU BEZ WYDAWANIA KASY NA MECHANIKA JEŚLI TO NIE BĘDZIE KONIECZNE, DAJCIE ZNAĆ. Z GÓRY DZIĘKUJE
Rabi
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 12 2006
Auto: mazda 626
Silnik: 1.8 B 90 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • 19 Wrz 2012, 02:57

Najperw sprawdź i napisz czy to wszystko też dzieje się na benzynie..? Jeśli nie,to mozna spokojnie zająć się lpg... Oczywiście najpierw filtr gazu !!! I filtr powietrza oraz świece i kable. Nie ma sensu celowac w inne usterki,kiedy to w wyżej wymienionych częsciach eksploatacyjnych może byc przyczyna szarpania . :)
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

21 Wrz 2012, 11:09

Dokładnie jak powyżej. Sprawdź: świece,kable,przewody oraz filtr powietrza bo to najczęstsze przyczyny strzelania. Daj znać czy to był któryś z tych elementów. Jeżeli nie to będziemy szukać dalej.
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
      20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...