Problem z mechanikiem niechce dac mi zaswiadczenie

29 Lis 2011, 10:45

jak pisałem w postach wcześniej mialem problem z moim autem astra 2 pasek od alternatora mi strzelil i wpad pod rozrząd następna rzecza to zaprowadzilem samochod do mechanika i powiedzial mi ze obróciło rozrząd i bedzie trzeba planowac głowice nowy rozrzad dźwigienki,uszczelki itd powiedział mi za wszystko 2 tys.co bylo dla mnie duza suma i dlatego powiedziałem ze cześć sam sobie kupie i głowice z planuje na własna rękę(mam na to gwarancjie) on powiedział ze za robote chce 500zl i mial mi wystawic zaswiadczenie ze robił auto i fakturę.teraz mi mówi ze jak chce fakture musze doplacic 100zl a zaświadczenie jako takiego mi nieda.co mam robić??bo wtej chwili nie mam żadnej gwarancji na auto a nie chce temu zlodziejowi doplacac kolejnych pieniędzy bo i tak zdar ze mnie za rozrusznik bo niby szczotki były zużyte jak dzwonilem mowil ze rozrusznik jest u elektronika a przyszedłem 30 minut po telefonie powiedział ze już włożył go.
jara2000
Nowicjusz

Auto: ASTRA 2

29 Lis 2011, 19:22

No to masz problem, trzeba bylo mu nie placic jak faktury nie chcial odrazu wystawic.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

29 Lis 2011, 19:27

zaprosić Urząd Skarbowy na rozmowe :wink:
wg polskiego prawa ceny w naszym kraju podawane są brutto, czyli z uwzględnieniem wszystkich podatków w tym VAT,
jak się po gościu rzejadą to drugi raz takiego numeru nie wytnie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...
    Kręcony licznik - auto sprzedawane w Niemczech...
    Opiszemy Wam historie która ostatnio nas spotkała. Zgłosił się do nas z klient z prośba o kontakt w Niemczech w sprawie jednego auta - chodzi dokładnie o Golfa VI. Napisaliśmy do niemieckiego właściciela z prośbą o ...