Problem z migającym radiem fabrycznym Ibiza II FL 6K Sport

18 Mar 2014, 10:45

Witam mam problem z fabrycznym radiem w swoim Seacie. Jest to model Ibiza II FL 6K sport 110 koni i podpinałem samochód pod komputer żeby wykasować sobie błąd zaworu EGR i od dzisiaj rana radio mi ciągle miga. Miga w dosłownym znaczeniu czyli oświetlenie w radiu oraz napisy ... Coś gdzieś znalazłem, że w tych Seatach potrafią być różne błędy z radiem ale nie wiem co z tym zrobić. Ma ktoś jakieś pomysły?
modest
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 24 08 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi A4 B7 S-line
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Mar 2014, 14:16

Witamy. Przede wszystkim skoro jest to fabryczne radio należy zacząć od diagnostyki komputerowej radia i systemu elektronicznego auta (centr. syst. elektr.). Można także spróbować opcji ponownego zakodowania radia. Dalsze kroki tzn. weryfikację instalacji zasilającej lub samego radia należy wykonać po w.w. czynnościach.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

18 Mar 2014, 15:49

Właśnie chodzi o to, że diagnostykę komputerową zrobiłem ale dalej jest to samo. System żadnych błędów nie pokazał auto czyste. Zastanawiam się jeszcze nad tzw. " puszką" za radiem.
modest
Nowicjusz

18 Mar 2014, 16:09

W takim razie rzeczywiście należy problemu poszukać w zasilaniu między innymi za radiem. Dobrze także sprawdzić czy zasilanie jest na stabilnym poziomie.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

19 Mar 2014, 11:18

Więc tak wszystko sprawdziłem, problemu nigdzie nie ma oprócz tej tzw. "puszki", która wychodzi na to, że jest uszkodzona.
modest
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FJ Cruiser w stylu retro
    Wśród fanów aut terenowych jest grupa, która jednocześnie darzy sentymentem klasyki gatunku i ceni komfort nowoczesnej motoryzacji. Do tych kierowców adresowane są modele w stylu retro, takie jak ...