Problem z nawiewami w BMW E39

17 Lis 2008, 16:38

Witam.Mam mały problem związany z nawiewami w BMW E39 rok 96 z wszystkich nawiewów leci ciepło oprócz nawiewu który jest umieszczony w podłokietniku z niego dmucha zimne powietrze . Co może być nie tak??Czy ktoś miał taki przypadek??Dziękuje za pomoc z gory.
kicek
Nowicjusz

• 17 Lis 2008, 17:01

prawdopodobnie zawór nie odcina dopływu płynu do nagrzewnicy. Ale nie mam pojęcia jak to tam jest zrealizowane.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

28 Lip 2013, 13:59

Ja mam ten sam problem. prawdopodobnie klapka która kieruje ciepłe powietrze w tunel nie otwiera sie. Powiedzieli mi że to kupa roboty, trzeba duzo rozbierac , więc nic z tym nie robie.Zamknałęm tylko całkowicie nadmuch. U mnie wystarczy nadmuch z przodu i w całym autku jest ciepło.
    marko1962
    Obserwowany

Prawo jazdy: 08 07 1962
    Przebieg/rok: <1tys. km
    Auto: bmw
    Silnik: M52
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1996
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Jakie są korzyści z jazdy hybrydą?
      Coraz większa liczba kierowców przekonuje się o zaletach napędu hybrydowego. Korzyści finansowe wynikające z niewielkiego spalania to dopiero początek. Coraz większe zainteresowanie społeczeństwa jakością powietrza ...