Problem z nawiewem

13 Lis 2015, 15:30

Witam,

na wstępie powiem ,że jestem ciemny co do mechaniki samochodu ale mam problem z nawiewem po włączeniu nawiewu nic się nie dzieje , myślałem ,że to leży problem po stronie panelu , zamówiłem panel, wymieniłem i dalej to samo proszę o rady i szczegółowe wskazówki co powinienem jeszcze sprawdzić ?
Series74
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 2012
Auto: Renault Megane Coupe
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Lis 2015, 21:37

Jeżeli dmuchawa nie działa na żadnym biegu, to poszukiwania przyczyny należałoby zacząć od sprawdzenia bezpiecznika. Następnie jak już był zdemontowany panel, to zasilanie tego panelu no i na końcu sprawdzenia samego silnika dmuchawy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lis 2015, 23:11

No właśnie w tym rzecz ,że dziś wymieniłem bezpiecznik i dalej nic.. A gdzie znajdę ten silnik dmuchamy ? I jak mam go sprawdzić ?
Series74
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 2012
Auto: Renault Megane Coupe
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...
    Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...