Problem z nawigacją nissan connect 2

06 Paź 2015, 13:22

Witam, Mam prośbę do uzytkowników- wymieniłem a raczej chciałem wymienic radio NC 1 na nowszą wersje NC 2. Niestety po założeniu odpala sprawdzając instalację, później przechodzi do napisu zablokowany ale można go uruchomić naciskając przycisk setup. Po 15 min sie wyłącza ale po wyłączeniu s=ilnika i włączeniu znowu sprawdza instalację i cała procedura od nowa. Wiem że w tym modelu jest gdzies zapisany VIN poprzedniego auta i trzeba go wykasować ale moje pytanie jest czy w poznaniu taki elektronik jest a jeżeli tak to jakieś namiary- i czy ktoś się orientuje jaki to koszt. Będę wdzięczny za kazdą podpowiedź jak sobie z tym poradzić.
krzycho590
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 03 1980
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: nissan juke
Silnik: 1,6 dig-t
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

10 Paź 2015, 12:48

Czy masz swoje konto w NissanConnect? Kupiłeś radyjko z legalnego źródła?
Widziałeś tą stronę z pytaniami i odpowiedziami: https://pl.nissanconnect.eu/pl-pl/Support/FAQ ?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

12 Paź 2015, 07:52

Myślę że kupiłem z legalnego źródła- razem z instrukcją i innymi rzeczami od rozbitka- tam gdzie podałeś link to strona od użycia aplikacji mnie chodzi o odblokowanie radia które nie może zaskoczyc w moim aucie.
Pozdrawiam
krzycho590
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 03 1980
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: nissan juke
Silnik: 1,6 dig-t
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Rok produkcji: 2011

16 Paź 2015, 13:05

A to nie jest czasem taķ że trzeba odpalić tą aplikację żeby można było korzystać z urządzenia w tym z radyjka? Głośno myślę bo akurat w tym przadku nie wiem jak to samo radyjko uruchomić.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

05 Lis 2015, 17:32

Jest z legalnego źródła czy nie wiadomo skąd?
limonka87
Nowicjusz

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony mają moc – ratują życie, tylko daj im szansę
    Dawno, dawno temu wszyscy jeździli na jednych oponach i marzyli o Fiacie 125p. Rzeczywiście, historycznie opony na cały rok towarzyszyły motoryzacji przez wiele dziesięcioleci. Z czasem jednak, zwłaszcza od lat 80’, ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...