PROBLEM Z OBROTAMI W PASSACIE

20 Sty 2007, 21:29

WITAM!
MAM POWAZNY PROBLEM Z OBROTAMI, A RACZEJ Z ICH BRAKIEM. KIEDY ODPALAM SILNIK DODAM GAZU JEST OK., ALE KIEDY ZDEJME NOGE Z PEDAłU TO OBRATY ZPADAJA DO 0 I SILNIK GASNIE. JAK BYłEM U MECHANIKA TO STWIERDZIł PO BADANIU KOMPUTEROWYM żE TO PRZEPUSTNICA, żE POWINNO BYć 6V, A JEST 4V. PROBLEM POLEGA NA TYM żE MIESZKAM W IRLANDII A TUTAJ MECHANICY NIE NAPRAWIAJą CZęśCI TYLKO WYMIENIAJą NA NOWE, A NOWE Są BARDZO DROGIE OK. 500E. CZY MOżNA TO JAKOś NAPRAWIć BEZ WYMIANY? TO JEST PASSAT 97 1.8 20V

DZIEKI
Wiatrok
Nowicjusz

Miejscowość: Dublin
  • 21 Sty 2007, 00:16

hehe...... dobre 6V-tylko trochę dziwne ponieważ tam pokazuje w % otwarcie przepustnicy.
    RADA:wyczyścić przepustnice i zrobić nastawy podstawowe.
    ps.tylko raz mi się zdarzyło w mojej karierze uszkodzona przepustnica i to zwiny klijęta (sam próbował ją czyścić)
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

21 Sty 2007, 21:03

wielkie dzięki! spróbuje sie z nimi dogadać żeby mi odkrecili i wyczyscili tą przepustnice. A je zeli nie to bede szukał jakiegoś polskiego mechanika.
    Wiatrok
    Nowicjusz

Miejscowość: Dublin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] 206 RC / Clio II Sport / Ibiza II Cupra / Yaris I TS
      Podstawowe kryteria zestawienia: - segment B - silnik benzynowy o mocy około 160KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Peugeot 206 2,0 RC - 177KM - Renault Clio ...
      Jak bezpiecznie przewozić psy?
      Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...