PROBLEM Z OBROTAMI W PASSACIE

20 Sty 2007, 22:29

WITAM!
MAM POWAZNY PROBLEM Z OBROTAMI, A RACZEJ Z ICH BRAKIEM. KIEDY ODPALAM SILNIK DODAM GAZU JEST OK., ALE KIEDY ZDEJME NOGE Z PEDAłU TO OBRATY ZPADAJA DO 0 I SILNIK GASNIE. JAK BYłEM U MECHANIKA TO STWIERDZIł PO BADANIU KOMPUTEROWYM żE TO PRZEPUSTNICA, żE POWINNO BYć 6V, A JEST 4V. PROBLEM POLEGA NA TYM żE MIESZKAM W IRLANDII A TUTAJ MECHANICY NIE NAPRAWIAJą CZęśCI TYLKO WYMIENIAJą NA NOWE, A NOWE Są BARDZO DROGIE OK. 500E. CZY MOżNA TO JAKOś NAPRAWIć BEZ WYMIANY? TO JEST PASSAT 97 1.8 20V

DZIEKI
Wiatrok
Nowicjusz

Miejscowość: Dublin
  • 21 Sty 2007, 01:16

hehe...... dobre 6V-tylko trochę dziwne ponieważ tam pokazuje w % otwarcie przepustnicy.
    RADA:wyczyścić przepustnice i zrobić nastawy podstawowe.
    ps.tylko raz mi się zdarzyło w mojej karierze uszkodzona przepustnica i to zwiny klijęta (sam próbował ją czyścić)
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

21 Sty 2007, 22:03

wielkie dzięki! spróbuje sie z nimi dogadać żeby mi odkrecili i wyczyscili tą przepustnice. A je zeli nie to bede szukał jakiegoś polskiego mechanika.
    Wiatrok
    Nowicjusz

Miejscowość: Dublin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
      Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...