REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
strongman94 napisał(a):Witam auto to Astra F 1.6 8v , od kilku dni nie wiem skąd i jak się to stało auto zaczeło mi palić na trzy cylindry tak podejrzewam bo ma charakterystycznąpracę silnika, zna pierwsze odpalenei tez potrzebuje zeby dłużej pokrecićsilnikiem, , wyczyściłem siweice bo kazda byłą czarna , pozniej pojechałem chwile ok chodził na 4 cylindry po zgasnieciu w zaspie odpalilem go znow i juz chodził na 3 cylindry znów ściągnałem świece i kazda była troszke przykopcona na czarno ale juz nei tak bardzo mocnosprawdzałem przewody moim n zdaniem są ok po podmiance i nie maja przebicia , co mam teraz zrobić czy winne mogą być świece czy co ? autko pracuje na PB i LPG , proszę o pomoc i pozdrawiam
swiece są przykopcone wiec mysle ze powinna byc iskra , i tak na wolnych obrotach normalnie pracuje podczas dodawanai gwałtownie gazu i jazdy normalnej praca taka tyr tyr tyr tyr i trzesie budą na czwartym biegu już , po za tym jak podkrece go na górne obroty na luzie na postoju to mam wrazenei ze tez pracuje wtedy na wszystkie cylindry , moj silnik wyglada tak jak na foto z tą kopułką identycznie wyglada zapłon a po lewej stronie cewka tylko na wysokosci amortyzatora
[link do Gratka wygasł] za błędy przepraszam ale mam problemy z pisownią