Problem z odpalaniem Laguna 2

03 Sie 2010, 19:29

Witam posiadam Lagune 2, 3.0 v6 i zrobiłem głupi błąd mianowicie miałem wyjęty akumulator a chciałem zamknąć auto pilotem wiec podpiłem w tym celu kable z innego auta, w rezultacie pomyliłem bieguny czyli plus na minus minus na plus. rezultat taki że jak wkładam kartę to w aucie automatycznie włącza sie rozrusznik i cały czas kreci silnikiem auto odpala a rozrusznik nadal kreci, gdy wcisnę przycisk start/stop to gaśnie dowiedziałem sie że za to jest odpowiedzialny "przekaźnik rozrusznika" tylko nie wiem gdzie on sie znajduje, wiec prosił bym bardzo o podpowiedz gdzie umieszczony jest ten przekaźnik
artur
nikilauda
Nowicjusz

Miejscowość: trzebnica

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...