Problem z odpaleniem Toyota corolla

05 Gru 2009, 12:32

witam posiadam Toyote corolle 1.8 D rocznik 1989 i od pewnego czasu mam problem z odpaleniem i nie wiem czy jest to wina rozrusznika (może tulejki) czy akumulatora??czasem odpala na dotyk kluczyka a po chwili juz nie chce krecic ostatnio nawet próbowalem odpalic z dwóch akumulatorów 55 ah i 42 ah poprzez start kable odpalił po 3 dniach nie odpalania a po jakis 20 minutach próbowalem zrobic tą samą czynnosć i juz nie chcial odpalic w czym jest problem pomożecie mi?
Maarcin80
Nowicjusz

• 05 Gru 2009, 14:59

wymien swiece zarowe. zobacz czy do nich do chodzi prad. noi jak na diesla to te 55ah to torszke malo diesel potrzebuje kopa na rozruch.
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Na wybojach przede wszystkim płynnie
      Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...