REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Mi to wygląda na padnięty akumulator. prosta sprawa weź miernik i sprawdź jakie masz napięcie na akumulatorze, będzie tedy wszystko jasne.tomjk napisał(a):Padniety akumulator czy cos z rozrusznikiem?
Sprawdź najlepiej po nocy przed odpaleniem samochodu jakie będzie napięcie na akumulatorze.tomjk napisał(a):Po naładowaniu sprawdziłem i wyszło mi 13,7 na akumulatorze, pojezdzę pare dni i znowu sprawdzę.
Wygląda na to że problem może być jednak z akumulatorem który już nie trzyma napięcia albo zostawiłeś włączony jakiś odbiornik prądu i przez to aku się rozładował.tomjk napisał(a):Po podłączeniu akumulatora odpalił
Ok, to mogło tak być, sprawdź jeszcze po nocy i daj znać jaką wartość odczytasz.tomjk napisał(a):13,7 od razu po 8godzinnym ladowaniu, odlaczylem i od razu sprawdzilem
"tomjk" słuchaj MotoAlbercika bo faktycznie tak jest może się okazać że po odłączeniu prostownika masz napięcie takie jak zmierzyłeś, ale po 10min. może ono już być niższe niż te które utrzymywane jest w sprawnym akumulatorze.MotoAlbercik napisał(a):A sam pomiar napięcia aku zaraz po naładowaniu jest zupełnie bez sensu i nic nam nie powie.