Problem z Ogrzewaniem opel vectra A

27 Mar 2009, 21:28

Witam mam problem taki ze moje ogrzewanie nie dziala tylko nie wiem czemu iz dopiero kupilem nie dawno autko a na oplach tej marki to sie nie znam gdzie tam cza by rozebrac i jak to zrobic zeby znow dzialalo i co to moze byc za przyczyna od silnika jak juz sie nagrzeje to cieplo idzie i jest oki malusio ale cos zawsze daje rade i cieplo idzie gorzej jkak zimno bo paruja szyby ;/ pomoze ktos dziekuje z gory
vectra96
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnow
  • 28 Mar 2009, 21:40

Witam , może Ci siedzi termostat. Pozdrawiam
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

24 Kwi 2009, 07:35

Może masz zapchaną nagrzewnicę. Musisz sprawdzić przewody wchodzący i wychodzący do nagrzewnicy. jeśli jeden jest ciepły, a drugi zimny, to będzie wina nagrzewnicy. Gdy oba będą ciepłe, to może wina silniczka krokowego sterującego klapką.
    Parowanie szyb może być powodem niedobrego już filtra kabinowego. Ja wymieniam go co sezon.
    novy1982
    Nowicjusz

24 Kwi 2009, 20:40

Sprawdź czy po odpaleniu silnika przewody od chłodnicy robią się ciepłe -jeśli tak to termostat.
    Żaden silniczek krokowy nie steruje klapką i nie ma filtra kabinowego.
    A nagrzewnica może się zapchać ale zacznij od termostatu.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

25 Kwi 2009, 17:50

na 100 % masz padnięty termostat
    kania
    Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki

28 Kwi 2009, 16:48

Termostat albo zapchana nagrzewnica. Ewentualnie klapki od sterowania połamane.
    Roach
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
      Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
      Samochód z napędem alternatywnym - Hyundai IONIQ
      Hyundai IONIQ został zwycięzcą Plebiscytu Fleet Awards Polska 2017 w kategorii "Samochód z napędem alternatywnym". To kolejna w Europie nagroda dla unikatowego modelu IONIQ, który jako jedyny samochód ...