Problem z olejem w Vitarce

29 Maj 2012, 10:27

Witam, niedawno temu kupiłem Suzuki Vitare z 1992r.
Na pierwszy widok wydawała się okej, popatrzyłem pod spój i na prace silnika też było wszystko fajnie, ale od niedawna za uwarzyłem że pod autem robią się spore plamy oleju z silnika.
Ale problem jest taki że jak wchodzę pod silnik to nie widać z kąt od kapie, a poziom oleju na bagnecie drastycznie się zmiejsza. Bardzo proszę o jakieś rady i powiedzenie mi ile coś takiego może kosztować jeśli chodzi o naprawe u mechanika.
KamilSz
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 08 2011
Auto: Suzuki Vitara, 1.6 KAT

29 Maj 2012, 11:43

Reaguj natychmiast,niestety trzeba zdjąć osłony od spodu i zobaczyć,najprawdopodobniej z silnika od strony skrzyni biegów,może być ze skrzyni biegów itd.itp.Musisz ustalić jaki to olej,silnikowy,przekładniowy ,czy fluid ze wspomagania.Mechanikom każ wymienić wszystkie uszczelnienia,które występują w obrębie rozbieranych elementów,wszystkie!Pamiętaj o tym :!: Lepiej jest,gdy silnik cieknie na zewnątrz,niż miałby żreć olej!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...