Problem z oznaczeniem silnika

01 Lut 2014, 21:04

Witam ma problem kupiłem silnik do mojego citroena xsary ponieważ dziewczyna go zatarła, wyskoczył bagnet (teraz już wiem że to wina pierścieni) i wyrzygało cały olej oczywiście zatrzymała się jak już auto nie chciało jechać :(( przy 70tyś oryginalnego przebiegu... więc kupiłem silnik 1.8 8v(taki jak miałem) ale od peugeota jest inny kolektor dolotowy i w innym miejscu jest bagnet od oleju ale kolektor pójdzie z zatartego jak i cały osprzęt :) (wiem bagnet nie zmieni położenia ;) )
ale mam inny problem gościu mówił że ten silnik jest mocniejszy niż ten mój w citroenie pewnie przez ten kolektor z 96KM(xsara) na 101(peugeot) chciałem to sprawdzić spisałem numer silnika(PSA LFZ 1DKJF9/10KJF9) i zacząłem szukać i tu pojawia się problem nie ma takiego oznaczenia Google Wikipedia nigdzie i nie wiem o co chodzi..... proszę o pomoc :cry:

Zdjęcia tabliczki na silniku:
[link wygasł]
[link wygasł]

Ja widzę tam PSA LFZ 1DKJF9 lub PSA LFZ 10KJF9 ale nie znalazłem silnika z tymi oznaczeniami
skala19
Nowicjusz

Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.8 8V
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

02 Lut 2014, 00:41

skala19 napisał(a): tu pojawia się problem nie ma takiego oznaczenia Google Wikipedia nigdzie i nie wiem o co chodzi..... proszę o pomoc
Jest,jest...tyle tylko ze trzeba do tego miec odpowiednią literature... :wink: Jak nie zapomnę to w poniedziałek kukne do autodaty i wszystko odczytam.Mam rozumiec ze to jest nr.silnika od Peugota... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

02 Lut 2014, 11:07

Tak to jest silnik od peugeota 306 cabrio 1.8 8V oznaczenia ma jak na zdjęciu powyżej...
skala19
Nowicjusz

03 Lut 2014, 13:35

Podaje parametry silnika:Pojemność-1761ccm,Moc-74kW lub 103kM.To wszystko co mam.. :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

04 Lut 2014, 10:27

Migi60 napisał(a):Podaje parametry silnika:Pojemność-1761ccm,Moc-74kW lub 103kM.To wszystko co mam.. :wink:

dziękuje bardzo tyle mi wystarczy :)
skala19
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
    1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...