Problem z pilotem w kluczyku po wymianie baterii VW Bora

08 Sie 2017, 13:30

Witam.od wczoraj nie działa mi centralny zamek z kluczyka, wymieniłem baterie na nowe i tez nie działa( kluczyk scyzoryk z dwoma przyciskami bez żadnych diod) czy sie mógł rozkodować? Jak tak to jak go zakodować? P.s nie stety nie mam drugiego kluczyka, auto wv bora 99'
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

08 Sie 2017, 18:04

defens napisał(a):wymieniłem baterie na nowe i tez nie działa( kluczyk scyzoryk z dwoma przyciskami bez żadnych diod) czy sie mógł rozkodować? Jak tak to jak go zakodować?
Tak, mógł się rozkodować.

Piszesz że nie masz drugiego kluczyka więc pozostaje ci spróbować takiego sposobu:
1. Przed rozpoczęciem kodowania zamknij do końca wszystkie szyby i następnie drzwi.
2. Wkładasz kluczyk w drzwi kierowcy przekręcając kluczyk 3 razy w lewo (kierunek otwierania).
3. Wyjmij kluczyk z zamka, powinna zapalić się dioda w drzwiach.
4. Kierujesz kluczyk w stronę lusterka wstecznego i naciskasz przycisk zamykania w czasie krótszym niż 5 sekund.
5. Trzymając przycisk zamykania wciskasz trzy razy przycisk otwierania i zwalniasz przycisk zamykania.

Kluczyk powinien być w tym momencie już zakodowany. Powinna zaświecić się lampka w drzwiach kierowcy. Całą operację powinno wykonać się w czasie nie dłuższym niż 20 sekund.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...