Problem z podłączeniem radia w Chrysler Voyager

06 Paź 2012, 21:33

Zakupiłem nowe radio do swojego auta, problem pojawiał sie po jego podłączeniu wszystko cacy tylko cisza w głosnikach??? Podłaczyłem w drugim samochodzie ( seat alhambra) i to samo. Już myślałem o oddaniu radia ale skusiłem się na jeszcze jedną pròbę w jeszcze innym samochodzie i działa jak należy?! I w następnym też. Troche zgupiałem jedyne co rożni te samochody to moje dwa są siedmio osobowe co za tym idzie więcej zamontowanych głośników pozostale dwa zwykłe osobówki. Czy ms ktoś pomysł co może mu dolegać.
jssiu12
Nowicjusz

Auto: voyager crd

06 Paź 2012, 23:03

Jeśli masz głośniki podłączone poprzez wzmacniacze do radia to wzmacniacze muszą mieć zasilanie poprzez przewód REMOTE (przeważnie niebieski), w osobówkach głośniki są raczej bezpośrednio podłączone do radia. Spróbuj podłączyć jakiś głośnik na krótko, tzn. do wyjścia jakiegoś głośnika w kostce radia.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

06 Paź 2012, 23:16

Dzieki jutro sprobuje jutro. A ci bedzie jak zadziala? Mam szanse podlaczyc to radio w moim samochodzie?
jssiu12
Nowicjusz

07 Paź 2012, 00:11

Możesz podłączyć głośniki bezpośrednio pod radio, ale najpierw sprawdź fabryczne wtyczki, może w nowym radiu nie masz podłączonego jakiegoś przewodu.
Najprawdopodobniej będzie to nie podłączony przewód "Power Antena" lub "REMOTE", różnie to nazywają.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Paź 2012, 00:17

Tylko jaki przewod ? Prądowe są dobrze bo radio działa . Wiem że ciężko jest pomoc na odległość po omacku mimo to wielkie dzieki. Sorki teraz doczytalem reszte postu no wisi mi z radia niebieski czyli sterowanie do wzmacniacza
jssiu12
Nowicjusz

07 Paź 2012, 00:23

U nas wołają remote, jeszcze jedno mam teraz ten niebieski spiać z plusem?
jssiu12
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

07 Paź 2012, 16:51

nie. Ten przewód to powinien być taki włącznik wzmacniacza, czyli po włączeniu radia- wzmacniacz się włącza, powinien być połączony z wyjściem remote wzmacniacza. Zakładając, że fabrycznie w voyagerach były montowane wzmacniacze. To miało by sens tym bardziej, że radio się włącza, a nie ma dźwięku. Posiadasz fabryczne radio i/lub fabryczną kostkę? Podłączałeś głośnik na krótko?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Paź 2012, 15:08

Udało się coś zrobić? Ruszyło radyjko?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Paź 2012, 21:18

Wiec tak, w samochodzie znalazlem wzmacniacz oczywiscie bardzo dobrze schowany wiec dwie opcje ciagnac na nowo wszystkie przewody od glosnikow do radia omijajac wzmacniacz lub przerobic cala koncowke(nie iso) do orginalnego radia wpina sie dwie kostki jedna iso druga to sterowanie wzmacniaczem,monitorem oraz zmieniarka. Czyli jednym slowe ukleklem i sie przyzegnalem. Mialem pare aut i kilkanascie radi ale ten samochod mnie pogrzebal. Tak czy owak dziekuje za pomoc i zostane przy orginalnym radiu :no: tylko jeszcze jedno pytanie kto chce kupic ladne prawie nowe radio
:D
jssiu12
Nowicjusz