Problem z pompą hamulcową w maluchu

17 Paź 2008, 14:11

Witam. Drodzy koledzy, niedawno kupilem okazyjnie zonie maluszka od znajomego, powiedzial mi on ze jest do wymiany pompa hamulcowa. Dwa dni temu kupilem pompe, przewody przednie i cylinderki i wymienilem wszystko. Zabieram sie z kolega za odpowietrzanie, tyl poszedl szybko, ladnie. Prawy przod i o dziwo nic nie leci z odpowietrznika. Odkrecilem przewod a tu ani kropelki plynu nawet po depnieciu na pedal. Odkrecilsmy przewody przednie przy pompie i wogole nie leci z niej plyn, gdzie po odkreceniu przewodu tylnego leci sporym strumyczkiem i tu panowie moje pytanie. Co moglem zrobic zle?? Przewody wszystko jest ok, czy ma znaczenie ktory przewod do pompy idzie od zbiorniczka czy to bez roznicy?? Pomozcie koledzy bo jestem juz bezrdny...
alexkret
Początkujący

Miejscowość: Z daleka
  • 17 Paź 2008, 17:43

A masz tam lekko wyczuwalny luz na trzpieniu między pedałem a pompą ? Jeśli nie to wykręcaj czujnik świateł stopu , aż będzie czuć że jest lużny.
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

18 Paź 2008, 07:18

Tak nie bylo tam zadnego luzu ale juz zrobilem. Dzieki za pomoc kolego. Pozdrawiam
    alexkret
    Początkujący

Miejscowość: Z daleka
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
      Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...