Problem Z poziomem Oleju

30 Sty 2011, 22:01

Wiam wszystkich .Mam problem z poziomem oleju w seacie ibiza 1.7 .Na bagnecie poziom oleju jest ponad max a na liczniku poziomu oleju pokazuje mi połowe . Sutuacja jest po wymianie oleju .
Topola
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

30 Sty 2011, 22:08

Na liczniku pokazuje Ci połowe stanu oleju? Hm.. znaczy sie masz na myśli, że świeci Ci sie kontrolka oleju? Bo z tego co wiem raczej na desce rozdzielczej żadnego wskaźnika poziomu oleju nie ma - jest tylko kontrolka.

Po 1: Dlaczego na bagnecie jest ponad "max" - tak nie powinno być
Skutkiem tego mogą być błędne wskazania czujnika oleju.
kuba-warsztat
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

30 Sty 2011, 22:25

Sutuacja jest po wymianie oleju .[/quote]

Widocznie za duzo go nalales no wlasnie a wytlumacz jak jest z tym wskaznikiem ??? a moze ci chodzi o wskaznik CISNIENIA OLEJU ale z tego co mi wiadomo to w seacie tego nie ma
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

30 Sty 2011, 23:02

Topola napisał(a):.Na bagnecie poziom oleju jest ponad max a na liczniku poziomu oleju pokazuje mi połowe .

Mozesz to konkretnie opisac o co Ci własciwie chodzi... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Lut 2011, 12:37

Moze masz racje moze to wskaznik od cisnienia oleju ,ale na nim niema zadnej jednosyki .Dzieki za podpowiedz .Jeszcze sie upewnie .
Topola
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

01 Lut 2011, 17:26

poziom oleju był pokazywany na wskaźnikach przed rozruchem w starszych renaultach, o seacie nie słyszałem żeby było ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największa parada pojazdów elektrycznych
    Uhonorowany wieloma nagrodami Nissan LEAF już drugi raz w 2012 roku został wpisany do księgi rekordów. Konwój 225 tych samochodów okrążył tor wyścigowy Silverstone bijąc Światowy Rekord Guinnesa w kategorii„największa ...