REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ja zaczniesz jeździć automatem, to nie będziesz chciał nawet myśleć o manualublear napisał(a):isc w automat a pózniej gdy juz z rok,połtorej w nim pojezdze isc i zdac na manial?
jak dla mnie pytanie z serii "po co mi języki obce, skoro nie ruszam się poza powiat". Pisałem o tym wyżej, że w życiu bywa różnie i nigdy nie wiesz, co i kiedy Ci się przydaGradory napisał(a):Zadaj sobie pytanie, po co Ci teraz prawo jazdy na manuala?
racja, chyba że zmęczy Cię finansowo bo naprawa takiej skrzynie to przeważnie bliżej 10k, znam wielu ludzi którzy doświadczając awarii automatu z poczucia niesmaku wybrali później manual.mike napisał(a):ja zaczniesz jeździć automatem, to nie będziesz chciał nawet myśleć o manualu
mike napisał(a):jak dla mnie pytanie z serii "po co mi języki obce, skoro nie ruszam się poza powiat". Pisałem o tym wyżej, że w życiu bywa różnie i nigdy nie wiesz, co i kiedy Ci się przyda
Kao napisał(a):Dla mnie to jedna z największych głupot zrobić prawko na sam automat
ale mordo, odpowiedz mi/sobie logicznie na pytanie - po co ma się ograniczać po jednym czy drugim "kangurze" na skrzyżowaniu? Bo Twój argument "teraz wszyscy kupują nowe automaty" jest Januszowym inwalidą, bo jednak nie wszyscy - jest spora grupa ludzi, których nie stać na nowe. Nie mierz wszystkich swoją miarą.Gradory napisał(a):Myślisz, że te 20 (czy ile tego jest) godzin kursy wystarczy na całe życie?
Zrobi prawo jazdy na manuala, będzie jeździł tylko automatem i po 5 latach będzie musiał pojechać manualem. Myślisz, że będzie pamiętał i da radę z ręczną skrzynią po takim czasie i bez dobrej znajomości jazdy manualem w przeszłości?
mocny argument, a januszowymi wypowiedziami Gradory bym się nie przejmował bo to kolejny który troluje i probuje udowodnić że świat jest innymike napisał(a):A jak dostanie dobrą pracę, gdzie służbówka jest w manualu? Zrezygnuje?
Chciałbym zwrócić uwagę, iż tak nie napisałem.mike napisał(a):Bo Twój argument "teraz wszyscy kupują nowe automaty"
Dużo nowych automatów oznacza zalew automatów na rynku samochodów używanych za kilka lat.mike napisał(a):bo jednak nie wszyscy - jest spora grupa ludzi, których nie stać na nowe.
Nie wiem, dlaczego Ty i Kao i ja robimy taki problem z niczego? Autor wątku napisał, że myśli o zrobieniu PJ na automat, a za rok lub półtora dorobieniu na manuala. W czym problem? Czy Twoje rozwiązanie ze zrobieniem PJ od razu na manuala jesr złe? Czy moje rozwiązanie ze zrobieniem PJ na automat i ewenetualne dorobienie PJ na manual jest złe? Chyba też nie. Typowo polski konflikt o nic.mike napisał(a):A jak dostanie dobrą pracę, gdzie służbówka jest w manualu? Zrezygnuje?
Kao napisał(a):a po co 2 razy przez to przechodzić?
Kao napisał(a):jakoś nie widzę tej Twojej przewagi automatów