Witam.
Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział na zadanie tego pytania. Próbowałem już szukać odpowiedzi, ale nie wiem jak dobrze je sformułować, żeby do czegokolwiek dotrzeć, więc z góry przepraszam jeżeli dubluję temat.
Problem wygląda w taki sposób. Rok temu z Niemiec został sprowadzony samochód, Honda Jazz II, Rok 2002, kupiliśmy go od handlarza. Ze zrobieniem przeglądu i rejestracją nie było żadnego problemu, wszystko się zgadzało, dokumenty zostały wydane. Teraz, z racji że za kilka dni kończy się ważność przeglądu, trzeba było zrobić kolejny i tu pojawił się problem - Numer
VIN na tabliczce znamionowej różni się od tego wpisanego w dowodzie jednym znakiem. Stacja kontroli pojazdów wykonująca przegląd wystawiła zaświadczenie, że wszystko jest ok, ale w dowodzie mamy inny VIN, więc nie wbili tego przeglądu w dowód.
I teraz pojawia się pytanie - co mamy zrobić? Czy można jeździć tym samochodem i w razie kontroli okazać to zaświadczenie czy koniecznie należy wyrobić nowy dowód rejestracyjny, już z poprawionym VIN-em?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Maciek.