Problem z przegubem mazda 323f ba

09 Cze 2012, 19:41

Witam postanowilem wymienic dzisiaj przegub od strony kola i stary ladnie zszedl i chcialem zalozyc drugi ale nie chce wejsc, znaczy sie weszedl i przez zabezpieczenie i z 0,5cm barkuje zeby wszedl do konca ale nie chce teraz ani wejsc dalej ani zejsc:( co mam zrobic??? co by sie stalo jak bym zalozyl przegub nie do konca wlozony??? sprawdzalem da sie wszystko zlozyc ale zeby czegos nie rozwalilo, prosze o podpowiedz.
kamil88lbn
Nowicjusz

10 Cze 2012, 06:06

kamil88lbn napisał(a):co mam zrobic???

Zrób tak zeby było dobrze - uderz w niego młotkiem musi dojść do końca wraz z zabezpieczeniem.
kamil88lbn napisał(a):co by sie stalo jak bym zalozyl przegub nie do konca wlozony???

Wysunie się półoś i nie jedziesz dalej - mi tak się stało.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Cze 2012, 06:25

walilem mlotkiem i nie chce dojsc dalej:(
kamil88lbn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie
    Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...