Problem z przekazem sygnału po przejściówce usb-jack

09 Mar 2017, 18:39

Witam,
Mam problem z sygnałem z mojego telefonu. Problem polega na tym, że po podłączeniu telefonu po przejściówce radio nie wykrywa go jako urządzenie usb (radio to Alpine iDA-X311RR) (sam telefon to sony m4 auqa) (sama przejściówka to JJ91 ADAPTER). Po podłączeniu muzyka włącza się przez głośnik telefonu. Testowałem też przejściówkę do wieży muzyka w tedy nie gra w ogóle ale sama piosenka gra. Słuchawki po podłączeniu do telefonu normalnie grają. Nie wiem czy powinienem wysłać telefon na gwarancję czy sam adapter jest g...o wart.
orgin246
Obserwowany

Auto: Audi A3

10 Mar 2017, 15:00

Jeżeli w radiu masz USB to musisz podłączyć telefon przesz kabel USB to USB. Wtedy telefon zostanie wykryty jako nośnik danych i z radia będziesz mógł wybrać sobie piosenki.

Jeżeli chcesz sterować piosenkami z radia tak jak piszesz to musisz mieć w radyjku AUX-IN wtedy podłączasz telefon kablem mini jack to mini jack z telefonem i tyle.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
    Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...